szerző:
hvg.hu

Segíteni nagyon sokféleképpen lehet. Akár úgyis, ha borra licitálunk. A Budapesti Borfesztivált követő hagyományos, immáron 18. jótékonysági borárverésen ezúttal több mint 5 és fél millió forint gyűlt össze.

„Kezünk van, eddig elég erősnek bizonyult, mégis kérjük az önök nélkülözhetetlen segítségét. Legyenek nagylelkűek! Segítsenek!” – kérte Kozma Imre atya az est licitálóit, akiknek az adományozó kedvére igazán nem lehetett panasz.  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kísérleti projektjére 5.865.000 forint jött össze. A szolgálat kísérleti programot indít négy településen:Tarnabodon, Gyulajon, Tiszabőn és Tiszaburán. Kétszáz gyermeket szeretnének kézen fogni a születésüktől és elkísérni az óvodáig. Odafigyelve, hogy minden kisbabának jusson elég tápszer, ruha, tisztasági csomag, saját kiságy, játék, ne kelljen fagyoskodniuk a tél beálltával, és biztosítva legyen az orvosi ellátásuk.

   A 38 tétel közül a kikiáltási árhoz képest a legmagasabb vételi áron a Chilei Nagykövetség által felajánlott 6 palackból álló chilei borválogatás kelt el 400.000 forintért, ami egyben a legmagasabb leütés volt. 

©

 A 10.000 forintos kikiáltási árhoz képes tizenkét és félszeres áron, 250.000 forintért ment el a Kreinbacher Birtok három palackos válogatása. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. már megszokott módon idén is egy exkluzív borhűtőt ajánlott fel 6 palack Bock Imperium SPAR válogatás borral, ami 25.000 forint kikiáltási árról indulva végül 180.000 forintért talált gazdára. Az árverés legexkluzívabb és legmagasabb kikiáltási árú tétele a Grand Tokaj Zrt. által felajánlott 1947-es évjáratú Tokaji Eszencia volt, ami a 350.000 forintos kikiáltási áron kelt el. Jelentős sikere volt még a Budapest Borfesztivált szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. által felajánlott 6 palackos VinAgora aranyérmes külföldi borválogatásnak, amely 50.000 forintról indult és 240.000 forinton zárt.

Az esemény záróakkordjaként kitüntető oklevelet kapott több évtizedes, rászorulókat segítő munkájáért László Ágnes, aki sok esztendőn át látta el a Budapest Borfesztivál sajtófőnőki tisztét, és posztomusz elismerésben részesült férje, a nemrégiben elhunyt fotós, Szalay Zoltán.

 

             

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!