szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy dél-afrikai kezdeményezés nyomán rózsaszínbe öltöztetnek fákat az Újpesti rakparton szombat délelőtt. Rákos megbetegedésben elhunytakra emlékeznek ezzel, köztük a hvg.hu volt szerzőjére, Patyi Mátéra.

Szombattól egy héten rózsaszínbe öltözik öt fa a XIII. kerületi Újpesti Rakparton. A kezdeményező a frissen életre hívott Franken Zsuzsanna Alapítvány, amely a Pink Trees for Pauline nevű dél-afrikai alapítvánnyal együttműködésben hirdeti meg első akcióját.

„Miért rózsaszín?” – kérdezik közleményükben az alapítók.Mert számunkra a rózsaszín egy új kezdet reményét sugallja. Mert energiával tölt fel és szemet gyönyörködted abban az állapotban is, amikor azt hisszük itt a vége.” Az alapívány a rákra, a betegségben szenvedőkre és családjaik megváltozott élethelyzetére hívná fel a figyelmet.

Az öt fa Pauline mellett négy szintén rákos betegségben elhunyt hozzátartozó tiszteletére borul rózsaszínbe. Az alapítvány névadójára, a kétgyermekes anyuka Franken Zsuzsannára, a 27 évesen elhunyt szerzőnkre, Patyi Mátéra, Andreas Kiligaridis görög kenu-bajnokra és Hankó Péterre, a Magyar Footgolf Szövetség alelnökére emlékeznek ezzel.

©

Az alapítvány elnöke, Petki Ildikó, valamint az esemény lérejöttét aktívan segítő Patyi Melinda kétszeres világbajnok kajakos, a tanácsadói testület tagja a közleményükben azt írták, hogy az alapítvány a jövőben beteg embertársaikon és családjaikon kíván segíteni: „Egyesüljünk a reményben, öltöztessük a fákat rózsaszínbe!”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!