szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kettő az egyben: akvárium és étterem.

2019 elején nyit Európa első tenger alatti étterme Norvégia legdélebbi partszakaszán. A különleges, hatalmas betoncső alakú épület a Snøhetta tervei alapján készül, ez a tervezőiroda jegyzi többek között a Norvég Nemzeti Operát vagy az Alexandriai Könyvtárat is.

Az "Under" névre hallgató étterem 3 szintes, a felsőn a ruhatár, a középsőn egy pezsgőbár lesz. Az étterem rész pedig öt méterrel a felszín alatt várja az ebédelni, vacsorázni vágyó vendégeket, akik egy hatalmas panorámaablakon keresztül csodálhatják meg a tengeri élővilágot. Természetesen a menü is elsősorban tengeri alapanyagokból készül majd.

 

snohetta.com/

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!