szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az európai társadalmak tabutémaként kezelik a halált. De mit tehet egy orvos, amikor azt kell mondania egy betegnek, hogy nem fogja megoperálni, mert teljesen lehetetlen?

A Tabukról tabuk nélkül című műsor a Spektrum TV-n olyan kérdéseket boncolgat, melyekről gyakran inkább nem beszélünk, legyen szó halálról, gyászról, függőségekről, szexuális identitásról és szokásokról, atipikus családokról vagy akár eltitkolt bűnökről.

Egy boncmester elmesélte nekünk, milyen halottkezelési eljárás segíthet a hozzátartozóknak a végső búcsúnál, és azt is elmondta, hogy tízezer test felboncolása után hogyan viszonyul a halálhoz. 

De hogyan könnyítheti meg egy sürgősségi osztályon dolgozó orvos az utolsó órákat a betegek számára?

 

 

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kapitulálni vagy ragaszkodni a tisztességhez? Rudolf Péter első rendezése a Vígben

Kapitulálni vagy ragaszkodni a tisztességhez? Rudolf Péter első rendezése a Vígben

Bródy dalt írt az SZFE-s diákokról

Bródy dalt írt az SZFE-s diákokról

Több újpesti focista újrafertőződött koronavírussal

Több újpesti focista újrafertőződött koronavírussal