szerző:
hvg.hu

A Grazia magazin sajnálja, hogy "nem tartotta magát magas szerkesztési sztenderdjeihez".

Lupita Nyong'o – aki, ahogy arról korábban hírt adtunk, a Weinstein-ügyben is markánsan megnyilvánult –, azon akadt ki pár napja, hogy a lap szerkesztői a megkérdezése nélkül markánsan változtattak az elkészített címlapfotókon.

"Ahogy már annyiszor világossá tettem a múltban, fontosnak tartom azt az örökséget amit magammal hozok, és annak ellenére, hogy úgy nőttem fel, hogy azt gondoltam, a fehér bőr és az egyenes, selymes haj a szépség sztendedje, már tudom hogy az én sötét bőröm és göndör hajam is gyönyörű. Azt, hogy egy magazin címlapján szerepelek, úgy kezeltem, mint lehetőséget, hogy más sötét bőrű, göndör hajú embereknek, főleg pedig a gyermekeinknek, megmutathassam, hogy ők is úgy gyönyörűek, ahogy vannak" – írta az Instagramon.

Most, azon túl, hogy a magazin - mely egyébként jelezte, semmilyen utasítást nem adott a fotósnak, hogy változtasson a képen - elnézést kért, megszólalt a fotós is, aki Photoshoppal változtatott az amerikai színésznő frizuráján.

An Le azt mondja, amit tett, azt nem a gyűlölet motiválta. Az ok az, írja, hogy érzéketlen volt azzal kapcsolatban, ahogyan a színes bőrű nőkkel bánnak a médiában.

"Volt rá időm, hogy szembenézzek a saját szerepemmel ebben az ügyben és rájöttem, hogy micsoda monumentális hibát követtem el. Szeretném kihasználni az alkalmat, hogy elnézést Nyong'o kisasszonytól és mindenkitől, akit megbántottam" - írja, "Én is emigráns vagyok, feladatom, hogy a sokszínűség bemutatásának szószólója legyek ebben az iparágban"

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Míg sorra viszik tárgyalásra a hajléktalanokat, Orbán egy orrszarvú nevéről szavaztat

Míg sorra viszik tárgyalásra a hajléktalanokat, Orbán egy orrszarvú nevéről szavaztat

Sérült fekete párducot láttak Skóciában

Sérült fekete párducot láttak Skóciában

Teszten a friss androidos telefon, melybe végre gyönyörű képernyőt tett a Sony

Teszten a friss androidos telefon, melybe végre gyönyörű képernyőt tett a Sony

Törőcsik Mari nagy változásra készül

Törőcsik Mari nagy változásra készül

Magyar tévéfilm nyerte az Európa legjobbjának járó díjat

Magyar tévéfilm nyerte az Európa legjobbjának járó díjat

Jó helyen, rossz időben

Jó helyen, rossz időben