szerző:
hvg.hu

Pedig a maszturbálás sokkal egészségesebb, mint az alkohol.

A Száraz November fele már eltelt, így akár rövid számvetést is tarthatnak azok, akik megígérték maguknak, vagy esetleg másoknak, hogy ebben a hónapban nem vesznek alkoholt magukhoz. Ezzel párhuzamosan azonban többen egy másik kezdeményezéshez is csatlakoztak: a No Nut November elnevezésű (a jelek szerint elsősorban férfiaknak kitalált) mozgalom a maszturbálást építi le egy hónapra, mégpedig azzal az ígérettel, hogy a csatlakozóknak a végére szupererejük lesz. De legalábbis sokkal több energiájuk marad, amelyet így nem szexre pazarolnak (?) el, hanem a fizikai és mentális jólétüket erősítik vele.

A gondolatmenet nagyjából az lehet, mint amivel a sportolók indokolják, hogy egy-egy nagy verseny előtt miért nem szexelnek. A szabályok azért nem olyan szigorúak: három botlással még sikeresen teljesíteni lehet a vállalást. A partnerrel folytatott szex is megengedett, csak a maszturbálás van tiltólistán. A mozgalom egyelőre egy laza közösségi médiás kezdeményezésnek tűnik, nincs mögötte olyan szervezettség, mint a Száraz November mögött.

Szakemberek ugyanakkor szkeptikusan állnak hozzá a kezdeményezéshez. Egy szexterapeuta a Huffington Postnak azt mondta: ő inkább azt ajánlja, hogy az emberek többet maszturbáljanak, mert a maszturbálás egészséges.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!