szerző:
hvg.hu

Az Oscar-díjas színésznő a Bizottság az újságírók védelméért szervezet Nemzetközi sajtószabadság díjának New York-i átadóján szólalt fel.

Streep arról beszélt, hogy "izgalmas, kimerítő és veszélyes idők járnak az okonyomozó újságírásra, különös tekintettel természetesen, ami a nőket illeti".

"Azért mondom, hogy természetesen", tette hozzá, "mert ismerjük a méreg és gúny azon különleges koktélját, ami mindig ott van mellékízként minden szexuális fenyegetés mellett, amivel mindenféle szakmában dolgozó mindenféle olyan nőt találnak meg, aki kiáll az igazságért. Nagyra becsülök minden olyan embert, aki ilyen, mert én magam nem vagyok egy természettől fogva bátor ember"

Streep - akinek a neve a szexuális zaklatási botrány történetei között is előkerült - azt is hozzátette, hogy életében kétszer volt olyan helyzetben, amikor szembe kellett néznie ilyen típusú valós, fizikai erőszakkal. "Tanultam valamit az élettől, amit másképp nem tanultam volna meg. És szerencsés voltam, mert az ösztöneim jól működtek", mondta.

(via NME)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!