„Este 10-kor itt ülünk pucéran egy étteremben Párizs szívében” – videó

Egy szál semmiben vacsoráznak a vendégek egy új párizsi étteremben. Az ablakokon függöny van, a telefonokat kint kell hagyni a ruhatárban, a székeken cserélik a huzatot váltáskor. A pincérek viszont ruhában dolgoznak.

  • hvg.hu hvg.hu
„Este 10-kor itt ülünk pucéran egy étteremben Párizs szívében” – videó

Illedelmes személyzet, fehér abrosszal megterített asztalok, hangulatos vacsora minden átlagosnak tűnik a novemberben megnyitott O' Naturel éttermben, kivéve az, hogy a vendégeken legfeljebb szemüveg és ékszerek vannak, semmi más. Párizs első meztelen éttermében szó szerint mindent a ruhatárban kell hagyni ugyanis, mielőtt asztalhoz ülnek a vendégek, a telefonjaikat is.

Az ablakokon sötétítőfüggöny van, kintről kukucskálni elvileg nem lehet. A személyzeten van ruha, ők teljes öltözetben dolgoznak, mert a francia előírások ezt követelik meg tőlük. A székeken az új vendégek érkezésekor huzatot cserélnek.

Az étterem egyik alapítója azt mondta: szerettek volna egy olyan helyet létrehozni, ahol nemcsak nyáron hódolhatnak szenvedélyüknek a naturisták, hanem egész évben. A másik alapító pedig arról beszélt: alapelvük az, hogy a meztelenség ebben az esetben nem azonos a szexualistással, és kifejezetten odafigyelnek arra, hogy mindenkit tiszteletben tartsanak, illetve senki se érezze magát kínosan az étteremben.

Mindenesetre nem ők az elsők, akik nudista éttermet nyitottak. London már tavaly nyár elején beelőzött a hasonló koncepció alapján indított The Bunyadi-val. A 42 fő befogadására alkalmas helyre már hónapokkal a hivatalos megnyitó előtt 17 ezer foglalás érkezett.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.