szerző:
hvg.hu

A rendező felhívta a figyelmet arra, hogy 25 éve már kivizsgálták nevelt lánya vádjait, és a hatóságok akkor arra jutottak, hogy nem igazak.

Az utóbbi időben ismét előkerült Woody Allen nevelt lányának, Dylan Farrow-nak a filmrendezővel szembeni vádja, miszerint kisgyerekként molesztálta őt.

Dylan Farrow – aki Mia Farrow örökbe fogadott lánya, majd Woody Allen is örökbe fogadta őt – azt állítja, hogy hétéves korában, még 1992-ben a connecticuti házukban negyedórára felügyelet nélkül maradt nevelőapjával, aki ekkor molesztálta őt.

A filmrendező csütörtökön közleményben reagált a vádakra, amelyben azt írja, amikor ez a vád először felmerült 25 évvel ezelőtt, akkor részletesen kivizsgálta egy kórház gyermekek szexuális bántalmazásával foglalkozó részlege, valamint New York állam gyermekjóléti szolgálata is, de mindkettő a hónapokig tartó vizsgálat során arra jutott egymástól függetlenül, hogy nem történt molesztálás.

Ehelyett arra jutottak, hogy valószínűleg egy sebezhető gyermeket a dühös anyja betanította egy történet elmondására egy durva szakítás során

– írja Allen, aki hozzáteszi, Mia Farrow-val közös másik örökbe fogadott gyermekük, az idősebb Moses azt is vallotta, hogy látta az anyjukat, ahogy arra tanítja Dylant, hogy az apjuk egy veszélyes szexuális ragadozó. "Úgy látszik, működött, és sajnos biztos vagyok benne, hogy Dylan tényleg el is hiszi amit mond."

A rendező azt írja, bár a Farrow-család a Time's Up mozgalmat most arra használja, hogy megismételje a korábban már hiteltelenné tett vádjait, ez még nem teszi igazabbá azokat, mint voltak a múltban. "Soha nem molesztáltam a lányomat – ahogy ezt minden vizsgálat ki is mutatta egy negyedszázaddal ezelőtt" – írja Woody Allen.

A rendező kapcsolatának Mia Farrow-val egyébként az vetett véget, hogy 1992-ben Farrow rájött arra, hogy Allennek kapcsolata van Farrow egy másik nevelt lányával, a Koreából örökbe fogadott és akkor 21 éves Soon-Yivel, aki egyébként tagadta, hogy Allen szexuálisan zaklatta volna. Soon-Yi és Woody Allen 1997-ben összeházasodtak, és azóta is együtt élnek, illetve két további gyereket fogadtak örökbe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

Ez egy rossz hír: már nem képest lépést tartani az evolúció az emlősök kihalásának ütemével

Ez egy rossz hír: már nem képest lépést tartani az evolúció az emlősök kihalásának ütemével

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén

Börtön a borravaló miatt? A lengyelek ezt tervezik

Börtön a borravaló miatt? A lengyelek ezt tervezik

1500 lóerő fölé merészkedik a Bugatti: jön a "föld-föld rakéta" sportkocsi

1500 lóerő fölé merészkedik a Bugatti: jön a "föld-föld rakéta" sportkocsi

Íme, a leghasznosabb térkép, ha Finnországba menne

Íme, a leghasznosabb térkép, ha Finnországba menne