szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyfajta művészet helyett másfajta művészetet kínált a Fehér Háznak a Guggenheim Múzeum.

A Fehér Ház és a Guggenheim Múzeum közti e-mail-váltásról először a Washington Post írt e hét kedden. Eszerint Donald Trumpék a Tájkép a hóban című Van Gogh-képet szerették volna kikölcsönözni a múzeumtól a Ház számára, mellyel hálószobájukat szerették volna feldobni.

A szeptember 15-i keltezésű e-mail szerint a múzeum udvariasan, de visszautasította a Fehér Ház kérését, és inkább valami mást ajánlott. Egy 18 karátos aranyból készült vécécsészét, melyet eddig nagyjából 100,000 látogató használta a Guggenheim mosdójában.

Bárki használhatja a színarany WC-t New Yorkban

Nem vicc: abszolút működőképes 18 karátos arany WC-t telepítettek a Guggenheim Múzeum mellékhelyiségébe. Sz*rhatunk a művészetre, sőt Amerikára.

Az aranyvécé egyébként műalkotás, címe is van, America, az alkotó az olasz Maurizio Cattelan (akit nem igen nevezhetünk Trump hívének) – az alkotás ironikus utalás a mindenki számára megélhető amerikai álom gondolatára, egyben csípős kritikája a luxusnak.

"Természetesen rendkívül drága és igen törékeny, de teljesen működőképes", írt a múzeum kurátora, Nancy Spector, aki hozzáteszi, kérés esetén minden szükséges információt megadnak a tárgy használatához.

(via New York Times)

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar cukrász maszkos Mikulásának sikeréről ír a Reuters

Magyar cukrász maszkos Mikulásának sikeréről ír a Reuters

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Tóta W.: Aki kurvának áll

Tóta W.: Aki kurvának áll