szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új internetes őrület tombol, de ezúttal csak a gazdik körében. A tojásos kihívás elszenvedői pedig a kutyák, nekik kell kiállni a törékeny tojás próbáját.

A Twitteren körülbelül két napja lehet belebotlani az Egg Challenge nevű, újabb internetes kihívásba, amelyet ezúttal nem emberek, hanem a kutyáik hajtanak végre. A feladat mindössze annyiból áll, hogy a gazdi egy friss (megfőzetlen!) tojást helyez az eb szájába, és amennyiben a kutya nem harap arra rá, valamint nem ejti ki a szájából a törékeny élelmiszert, a kihívást sikerült teljesíteni.

Az új netes hóbort onnan indult, hogy egy Twitter-felhasználó feltett egy videót az állatkórházban asszisztensként dolgozó nagynénje Sookie nevű golden retrieveréről, mert a nő tesztelni akart egy elméletet, mely szerint a golden retrievereknek különösen gyengéd tud lenni a harapásuk, ha egy törékeny vagy érzékeny dolgot, például tojást tesznek a szájukba. Sookie egy percen át tartotta a fogai között a tojást, amelyet a felvétel végén szépen, óvatosan visszatett a padlóra, így a tojás sértetlenül megúszta.

Azóta sok gazdi megpróbálta tesztelni a saját kutyáját, olyanok is, akik igazolni akarták, hogy az óvatos harapás nem csak a golden retrieverek sajátja.

A tojásos kihívást természetesen nem minden négylábú tudta kivitelezni. Valamelyik állat eleve vonakodott a megmérettetéstől, más kutya meg egyszerűen kiejtette a szájából a tojást, így végül kudarcot vallott.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bele lehet szeretni egy polipba?

Bele lehet szeretni egy polipba?

Csupa régi ruhából készített új kollekciót egy olasz luxusmárka

Csupa régi ruhából készített új kollekciót egy olasz luxusmárka

Érdekes kísérlet: érezhetően idegesek lesznek a majmok, ha rossz a nyelvtan

Érdekes kísérlet: érezhetően idegesek lesznek a majmok, ha rossz a nyelvtan