szerző:
hvg.hu

Bemutatjuk egy nemzetközi, szüléssel kapcsolatos fotópályázat nyerteseit. A képek az otthonszülés és a szoptatás intim közegét, a császáros szülés első pillanatait ragadják meg, a vajúdásról készült fotókon pedig szinte érezzük a hosszúra nyúló, fájdalmas perceket.

Több mint ezer kép érkezett a Birth Becomes Her című nemzetközi fotópályázatra, ezek közül három ország zsűrije 20 fotót választott ki díjazottként. A képekkel a születés, szoptatás, vajúdás, a szülés utáni pillanatok és az anyaság kategóriákban lehetett nevezni. Az abszolút nyertes kép egy belga fotóművész alkotása lett, Marijke Thoennek azt a pillanatot sikerült elkapnia, amikor egy kislány először pillantja meg az anyukájából kibújó kistestvérét. A képet igazán különlegesség az teszi, hogy a testvér számára is végignézhetővé tett szülés pontosan rímel arra, hogy az anya egy átlátszó kádban vajúdott.

Ha a képre kattint, akkor megtekintheti az összes nyertes fotót.
©

A képek időnként inkább líraiak, máskor annyira egyenesen, a néző arcába tolva mutatják be a kendőzetlen valóságot, hogy meghökkentők, a naturalizmusokra nem is igen találni szavakat.

Ha a képre kattint, galéria nyílik.
©

Ahogy a fotópályázat leírásában is olvasható, az alapítók, Monet Nicole és Jennifer Mason nemcsak azokat a fotókat keresték, amelyek a születés gyakran emlegetett "csodájáról" szólnak, hanem azokat is, amelyek a szülés adott esetben durvaságát, intenzitását is érzékeltetik.

Ha a képre kattint, galéria nyílik.
©
18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!