szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elkészült az internetes romatévé, a Dikh TV ifjú felfedezettjének új klipje. Dorina keményen nekimegy azoknak a fiataloknak, akik egész nap a telefonjukat bújják és a Facebookon lógnak, ahelyett, hogy felpattannának és buliznának.

„Telefonon lapozom a Facebookom, nézem a lájkokat a posztokon. Már egy kicsit unom az egészet, na de mondd, hova vezet ez az élet? Nem tudom, milyen jövő vár miránk, függő lett az egész világ” – ilyen egyszerű, de nagyszerű szöveggel mutatott rá a 13 éves Dorina az egyébként tényleg létező problémára, az egészen kis korban kezdődő telefon- és Facebook-függőségre.

De más gyöngyszemek is előgurulnak a dal szövegéből, miközben a klipben Dorina faképnél hagyja a telefonjaikat nyomkodó spanjait.

„Hogy ha egy óráig kibírod, az már jó, lassan beborítja életed a háló, hát vigyázzatok, semmitől se függjetek, kezdődik a buli, be ne tépjetek” – énekli jótanácsként azoknak, akiket esetleg a telefonból áradó netes tartalom bódítana meg.

A klip drámával ér véget: elcsap egy autó egy lány, aki telefonjába mélyedve nem veszi észre a közeledő kocsit. Némi barna szósszal az orrán és a szája mellett fekszik szegény egy kicsit a motorháztetőn, majd magához tér, és összeordít a sofőrrel. Hát megérni ennyit telefonozni?

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!