szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerinte az filmakadémia egy zaklatót díjazott.

Oscar 2018
Ismét izgulhattunk magyar jelöltért a filmes világ legnagyobb eseményén, az Oscar-díjak átadóján, a sorozatban harmadik magyar siker azonban nem jött össze, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nem nyert. Mint azonban filmkritikus kollégánk írta, így is volt mit ünnepelni. Egyébként temérdek téma volt, amivel az Akadémia kezdhetett volna valamit, de a jubileumi díjkiosztó kreatívjai végül az álmosító biztonsági játékot választották. Összegyűjtöttünk ide mindent, amit a 2018-as Oscar-díjról tudni kell.
Friss cikkek a témában

Donya Fiorentino Gary Oldman harmadik felesége volt, 1997 és 2001 között voltak házasok. A TMZ-nek beszélt arról, hogy mit gondol volt férje friss Oscar-díjáról, és nem fogta vissza magát:

Gratulálok Gary, és gratulálok az Akadémiának, hogy rögtön nem egy, hanem két zaklatót is Oscarral tüntetett ki.

Fiorentino feltehetőleg Kobe Bryantre gondolt, aki ellen 2003-ban emeltek vádat szexuális zaklatás miatt. „Azt hittem, fejlődtünk. Mégis mi lett a #metoo mozgalommal?” – tette fel a költői kérdést Oldman volt felesége.

Donya Fiorentino 2001-ben vádolta meg Gary Oldmant azzal, hogy négyéves házasságuk alatt fizikailag és érzelmileg is visszaélt vele, egyszer pedig egy telefonnal is megütötte. Oldman tagadta a vádakat, azt mondta, a telefonon vitatkoztak, és véletlenül ütötte meg őt. A Los Angeles-i legfelsőbb bíróság végül nem emelt vádat, és Oldmannek ítélte a házaspár két gyerekének a felügyeleti jogát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!