szerző:
hvg.hu

Ezt állítja több mint 16 ezer ember, aki online petícióban követeli, hogy vegyék vissza az NBA sztártól a szobrot.

Tizenöt évvel ezelőtt, amikor a világnak még egészen más volt a hozzáállása a szexuális zaklatásokhoz, mint most, a #metoo mozgalom közepén, Kobe Bryantet azzal vádolták meg, hogy megerőszakolt egy 19 éves szállodai alkalmazottat Colorado államban. A vád ismét téma lett, miután az NBA sztárt a legjobb animációs rövidfilmért Oscar-díjra jelölték, amelyet aztán vasárnap meg is nyert.

A petíciót aláíró több mint 16 ezer ember szerint, ha a szexuális zaklatással vádolt Woody Allen vagy James Franco nem kapott semmit, akkor Kobe Bryantet sem lett volna szabad díjazni.

A szálloda alkalmazottja 2003-ban tett feljelentést Bryant ellene, aki először tagadta, hogy találkoztak volna, majd azt állította, hogy belegyezésen alapuló szexuális kapcsolat volt közte és az állítólagos áldozat között. A tárgyalás előtt a nő végül úgy döntött, hogy nem akar tanúskodni, a vádat így ejtették. Később egy polgári per indult az ügyben, de végül a felek peren kívül megegyeztek.

A petíciót elindító Kelsey Bourgeois szerint pont a peren kívüli megegyezés jelzi azt, hogy Bryant nem ártatlan – mindössze képes volt kifizetni egy bizonyos összeget annak, akit bántott.  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!