szerző:
hvg.hu

A Bátor Tábor 17 éve vállalkozik arra, hogy újraindítja a gyerekkort. Most a táborozók összegezték, hogy mit kaptak ettől a kezdeményezéstől.

A Bátor Tábor szervezői azt állítják, hogy az ott töltött idő valamit megmásíthatatlanul megváltoztat a gyerekekben: újra rátalálnak a hangjukra. A súlyosan beteg gyerekeknek és a családjuknak sorsfordító élményeket nyújtó táborban a résztvevők megtanulják, hogy úrrá tudnak lenni a félelmeiken, és azzal a hittel térnek haza, hogy az életükön is. Mindez azért is fontos, mert az életüket az ismeretlen uralja: ijesztő, kiolvashatatlan gyógyszer- és betegségnevek, tiltások tömkelege és a kiszámíthatatlan jövő.

A Bátor Tábort működtető alapítványhoz rendszeresen futnak be élménybeszámolók, emlékek. Az írásokból kirajzolódik annak az útnak az íve, amelyet a táborozó családok bejárnak. A szervezők úgy gondolják, ezek az üzenetek fontosak lehetnek azoknak is, akik nem voltak még a táborban, mivel univerzálisak, mindenkinek szólnak, mindenki tanulhat belőlük elfogadást, figyelmet, pozitív gondolkozást, elengedést, hitet saját magában.

A különleges rendezvényen Básti Juli, Trokán Nóra, Szervét Tibor és Dér Zsolt olvasott fel a levelekből. A Grund Színház színészei pedig improvizálva mutatták meg, hogy a gyerekkor mindannyiunk életében bármikor újraindítható.

©

Hogy mit kaptam a Bátor Tábortól? Esélyt. Hogy meglássam, nem vagyok egyedül. Hogy nem csak én küzdök a cukorbetegséggel, és az nem arra kötelez, hogy beteg emberként éljek. Megmutatta, hogy én is különleges vagyok, de nem a betegség miatt, hanem önmagam miatt.

©

Nekem a Bátor Tábor olyan, mintha összegyűjtenénk minden ember álmait, vágyait… Összegyúrnánk és kiraknánk, ráömlesztenénk az emberekre.

©

Nekem a Bátor Tábor az életem összes boldog pillanata egy hétbe sűrítve.

©

Nekem a Bátor Tábor egy szeretetburok, ahol vigyáznak rád, és nagyon sok dicséretet kapsz. Ahol új barátokra találsz, ahol olyan emlékeket gyűjtesz, amelyekre még 80 évesen is emlékszel.

©

Nekem a Bátor Tábor az újjászületés. Itt újra megtanulunk boldognak lenni, bátornak lenni, újra visszanyerjük az önbizalmunkat, és emlékeztetnek minket, hogy nem vagyunk kevesebbek az egészséges embereknél.

©

Nekem a Bátor Tábor olyan, mint más tábor, csak nem kell aggódni, mikor, mennyit eszem, és nem aggódom, hogy nem törődnek velem, és hogy nem állandóan a betegségen jár az eszemben, sokszor el is felejtem. Köszönöm!

©

Az a szeretet, az a törődés, amit itt kaptam, az csodálatos volt. Így kéne az egész világnak működnie.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Videó: hatalmas füsttel lett „öngyilkos” egy Mazda motorja a Soroksári úton

Videó: hatalmas füsttel lett „öngyilkos” egy Mazda motorja a Soroksári úton

"A gerincsérv komoly dolog" – reagált Hadházy Ákos a kikerült MTVA-s videónkra

"A gerincsérv komoly dolog" – reagált Hadházy Ákos a kikerült MTVA-s videónkra

A Google 11 milliárd forintért vásárol titokzatos technológiát, aminek a csuklónk örülhet

A Google 11 milliárd forintért vásárol titokzatos technológiát, aminek a csuklónk örülhet

Halálos fenyegetést kapott a XV. kerületi polgármester

Halálos fenyegetést kapott a XV. kerületi polgármester

Eltűnt az új Premier League-játékos repülőgépe

Eltűnt az új Premier League-játékos repülőgépe

Így születnek kisbabaként az érzelmeink

Így születnek kisbabaként az érzelmeink