szerző:
Tetszett a cikk?

Egy nappal a választások előtt, a szombati, főműsoridőben sugárzott Tények című műsorban kendőzetlenül a Fidesz mellett szavazásra buzdítottak, amit bepanaszoltak a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB). A testület végül úgy döntött, megbírságolja a régóta propagandatévéként funkcionáló csatornát a nyílt kampányolásért, ami durván sérti a médiatörvényt.

Bepanaszolták az NVB-nél Andy Vajna csatornáját, amiért a TV2 ismert műsorvezetői egyértelműen kiálltak Orbán Viktor mellett és szavazásra buzdítottak – erről itt írtunk.

A kérdésben a testület kedd délutáni ülésén döntött, és információink szerint végül 3,45 millió forint bírságot szabott ki.

A Tv2 ugyanis ezzel egyértelműen megsértette a médiatörvényt, az ugyanis kimondja, hogy a hírműsorban „műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs” politikai hírhez nem fűzhet „véleményt, értékelő magyarázatot”. Ezért is szóltak be nekik az RTL Klub konkurens műsorában azzal, hogy ők „híradósok”, nem mondhatnak véleményt a szavazásról.

Bár a beadvány benyújtója, az MSZP-s Harangozó Tamás a maximális bírság kiszabását kérte a szándékos jogsértés miatt, végül ennek a felét rótta ki a testület. Úgy tudjuk, 11-8 arányban döntöttek, tehát 8 tag szerint bizonyára rendben volt a Tv2 műsorvezetőinek bevetése.

Böde, Pataki, Sasvári és persze a Tv2 műsorvezetői is felsorakoztak

Az adásnak ez a része totális agitálás volt, először ismert emberek mondták el, miért szavaznak a kormánypártra, majd a műsorvezetőkkel készült, interneten is terjesztett videójukból vágtak be részleteket. Pataki Attila, Böde Dániel, Sasvári Sándor is szavazásra buzdít, külön-külön bemutatva, ki támogatja a Fideszt.

Még egy szakértőt is bevetettek, aki szerint teljesen rendben van, hogy a voksolás előtt „ismert személyiségek” mondják el, kire szavaznak. „Sokan azt is elmondták, miért NE szavazzon senki a Jobbikra” – konferált fel Andor Éva egyszerű pártszócsőként, jól kihangsúlyozva a „ne” szót.

Ha valamilyen rejtélyes okból nem innen szokott tájékozódni a közéletről, itt megnézheti a 44. perctől, hogyan néz ki Vajnáéknál a kiegyensúlyozott tájékoztatás.

 

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Extrém hideg lehet a hétvégén, figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Extrém hideg lehet a hétvégén, figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Tizenezret spórol, ha kattint párat: ingyenes a Star Wars Battlefront II

Tizenezret spórol, ha kattint párat: ingyenes a Star Wars Battlefront II

Leprás csimpánzokat találtak, nyugtalanítja a kutatókat a betegség

Leprás csimpánzokat találtak, nyugtalanítja a kutatókat a betegség