szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A péntek esti RTL Híradó végén Erős Antónia arról kérdezte Szellő Istvánt, kire voksol majd. Szellő erre azt mondta, arról nem beszélhet, hiszen híradós. Az RTL-es műsor előtt a Tv2 arcai Facebookon közzétett videóban jelentették ki, hogy Orbánra voksolnak.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az RTL Klub csütörtök esti híradójának végén Szellő István és Erős Antónia a választásról kezdett beszélgetni, ami az azt követő néhány másodperc történései alapján szinte biztos, hogy egy előre eltervezett húzás volt a Tv2 mai akciója miatt. Emléketes: az Andy Vajna kaszinóember tulajdonában álló csatorna műsorvezetői a nap folyamán egy videóban üzeneték meg, hogy Orbán Viktorra fognak voksolni vasárnap.

A videót a Facebookon tették közzé, és nem is véletlenül: ha ugyanis ilyesmit a csatornán keresztül adtak volna le, az komoly büntetéssel járhatott volna a vonatkozó médiatörvény miatt.

Ezután jött az RTL Híradó, melyben a műsor végén természetesen a két műsorvezető is szóba hozta a választásokat, de nem megfeledkezve a szakma legfontosabb és kikezdhetetlen normáiról. Az történt ugyanis, hogy Erős Antónia egyszer csak megkérdezte Szellőtől, kire voksol majd vasárnap, mire a műsorvezető azt mondta:

híradós vagyok, arról nem beszélhetek, roppant inkorrekt lenne.

Előtte pedig Erős Antónia mondta azt, valószínűleg ezzel is a Tv2-nek odaszúrva kicsit, hogy szereti a szabadságot és a biztonságot, és természetesen ő is elmegy szavazni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 300 millió literrel kevesebbet tankoltak tavaly az autósok

Több mint 300 millió literrel kevesebbet tankoltak tavaly az autósok

Pénzügyileg is megérné a természetbe fektetni

Pénzügyileg is megérné a természetbe fektetni

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia