szerző:
hvg.hu

A péntek esti RTL Híradó végén Erős Antónia arról kérdezte Szellő Istvánt, kire voksol majd. Szellő erre azt mondta, arról nem beszélhet, hiszen híradós. Az RTL-es műsor előtt a Tv2 arcai Facebookon közzétett videóban jelentették ki, hogy Orbánra voksolnak.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az RTL Klub csütörtök esti híradójának végén Szellő István és Erős Antónia a választásról kezdett beszélgetni, ami az azt követő néhány másodperc történései alapján szinte biztos, hogy egy előre eltervezett húzás volt a Tv2 mai akciója miatt. Emléketes: az Andy Vajna kaszinóember tulajdonában álló csatorna műsorvezetői a nap folyamán egy videóban üzeneték meg, hogy Orbán Viktorra fognak voksolni vasárnap.

A videót a Facebookon tették közzé, és nem is véletlenül: ha ugyanis ilyesmit a csatornán keresztül adtak volna le, az komoly büntetéssel járhatott volna a vonatkozó médiatörvény miatt.

Ezután jött az RTL Híradó, melyben a műsor végén természetesen a két műsorvezető is szóba hozta a választásokat, de nem megfeledkezve a szakma legfontosabb és kikezdhetetlen normáiról. Az történt ugyanis, hogy Erős Antónia egyszer csak megkérdezte Szellőtől, kire voksol majd vasárnap, mire a műsorvezető azt mondta:

híradós vagyok, arról nem beszélhetek, roppant inkorrekt lenne.

Előtte pedig Erős Antónia mondta azt, valószínűleg ezzel is a Tv2-nek odaszúrva kicsit, hogy szereti a szabadságot és a biztonságot, és természetesen ő is elmegy szavazni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!