szerző:
hvg.hu

Az önkormányzat aktivizálta magát, és segített kijutni a fecskéknek a galambháló alól.

A 444.hu vasárnap arról számolt be, hogy Zuglóban egy Várna utcai társasháznál négy fecske beszorult egy frissen felrakott galambháló alá. Egyikük el is pusztult, a többi három pedig folyamatosan próbálkozott a kirepüléssel, sikertelenül.

A lap most azt írja, a Karácsony Gergely vezette kerületi önkormányzat a hír hallatán azonnal aktivizálta magát és hétfőn meg is mentették a bajba jutott állatokat: szakmai egyeztetés után a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal szakemberek hétfőn megbontották a hálót, a fecskék azonnal ki is tudtak repülni, és elpusztult fecskét a helyszínen nem is találtak.

Kedd reggel a Pest Megyei Környezetvédelmi és Természetvédelmi Hatóság munkatársai is ellenőrizték az elvégzett munkát és minden tekintetben rendben találták.

A fecskék egyébként nagyon fontos és hasznos állatok, ezért is fontos a védelmük, és hogy az emberek ne verjék le a fészkeiket.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!