szerző:
hvg.hu

„A Mennyországba került-e a nemrég elhunyt ateista édesapa?” – szólt a kérdés.

Vasárnap Rómában kérdéseket intézhettek gyerekek Ferenc pápához. Egy Emanuele nevű fiú is elkérte a mikrofont, de végül nem tudott megszólalni, elkezdett sírni. A pápa odahívta magához és megkérte, súgja a fülébe a kérdését.

Ezután – a fiú beleegyezésével – ő maga mondta el a hallgatóságnak, mi nyomja a Emanuele lelkét. Édesapja nemrégiben meghalt, a fiú arra volt kíváncsi, hogy a mennyben van-e annak ellenére, hogy – bár mind a négy gyermekét megkeresztelte és jó ember volt – ateistának mondta magát.

A pápa szerint Isten dönti el, ki mehet a mennybe és Istennek „apai szíve” van. Majd megkérdezte a hallgatóságot: „szerintetek Isten elhagyna egy olyan apát, mint Emanuele-é, aki egy jó ember volt?”

A gyerekek kórusban azt válaszolták, hogy „nem”.

„Látod Emanuele, itt a válasz. Isten biztos büszke az apukádra, mert egy hívőnek könnyebb megkereszteltetni a gyerekeit, mint egy olyannak, aki nem az. Ez biztosan nagyon tetszett Istennek” – jött a megnyugtató pápai konklúzió.


(via)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!