szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ilyen is van – országjáró Street Food Konvoj. A csapat áprilistól 27-től szeptemberig 7-ig 14 városba gurul el, Soprontól Pécsen át Nyíregyházáig szinte minden megyét érintve. A konvojhoz több helyen utcaművészek is csatlakoznak.

Heves megye székhelyén, az Egri Csillag Fesztiválon kezdik április 27-én street food "missziójukat" a hazai food truckok. Az országjáró Street Food Konvoj két éve indult először útjára, hogy minél több városban megmutassa, milyen a minőségi utcai gyorsétkezés. A kezdeményezésre egyre több önkormányzat figyelt fel, ennek köszönhető, hogy a team idén szinte minden nyári hétvégéjét más városban tölti.

©

„Minden vidéki városban azt tapasztaltuk, hogy az embereknek óriás igénye van a különleges street foodokra. Aminek pedig külön örülünk, hogy befolyásolhatjuk és megihletjük a helyi gyorséttermeket is, akik meglátják a piaci lehetőséget a minőségi ételekben” – mondta el Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke.

©

Májusban Budapesten, Szekszárdon, Siófokon és Nyíregyházán lehet velük találkozni, júniusban Zalaegerszegre, Kiskunhalasra, Sopronba, Győrbe és Tiszafüredre látogatnak. Júliusban Szombathelyen, Veszprémben és Pécsett állomásoznak, augusztusban pedig Debrecenbe érkezik a Food Truck Show. A csapat Tatabányán zárja a nyarat, de előtte a fővárosban még egyszer összegyűlnek a kocsik a Kincsem Parkban.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!