szerző:
hvg.hu

Április óta a svájci Lidl-áruházakban kétféle kiszerelésben is kannabiszterméket árulnak a dohány mellett.

18 svájci frankért, azaz 4700 forintért 1,5 grammnyi kendert, 20 svájci frankért pedig már 3 grammnyi fűhöz lehet hozzájutni a svájci Lidl-boltokban. Ezek szigorúan az országban termesztett növények szárított változatai, amelyeket a dohánytermékek között árulnak – írja a Guardian.

Svájcban 2011 óta engedélyezik a 18 éven felülieknek, hogy olyan marihuánát fogyasszanak és vásároljanak, amelynek a fő pszichoaktív összetevője, a THC-tartalma nem több egy százaléknál. A Lidlben árult kannabisztermékeket nem a kábító hatás miatt árulják, hanem elsősorban a fű nyugtató és gyulladáscsökkentő hatását hangsúlyozzák.

A német üzletlánc közleményében kiemelte, hogy az általuk forgalomba hozott marihuánát egy svájci startup, a The Botanicals termeszti félig autamtizált, üvegházi körülmények között. Ez az előállító elkötelezett a fenntartható mezőgazdaság iránt, és ragaszkodnak hozzá, hogy a kenderhez nem kevernek semmiféle vegyszert, szintetikus anyagot. Termékeikben magas a szervezetre nem ártalmas alkotóelem, a kannabidiol aránya, amely mérsékli a THC eufórikus hatását, ezzel együtt pedig alacsony a THC mennyisége.

Svájcban nem a Lidl az első üzletlánc, amely füvet árul, tavaly a helyi Coopok (függetlenek a brit Coop-lánctól) polcaira is felkerültek a füves cigik.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megújult Szentendrén a Kmetty Múzeum

Megújult Szentendrén a Kmetty Múzeum

Egy 20 éves fiatalt előállítottak a hétfői tüntetésen

Egy 20 éves fiatalt előállítottak a hétfői tüntetésen

A spanyol idősek a tisztességes, átszámítva havi 340 ezer forintos átlagnyugdíjért tüntettek

A spanyol idősek a tisztességes, átszámítva havi 340 ezer forintos átlagnyugdíjért tüntettek

Kora reggel sajtótájékoztatót tartanak az MTVA-t "elfoglaló" ellenzékiek

Kora reggel sajtótájékoztatót tartanak az MTVA-t "elfoglaló" ellenzékiek

Megmenekült az olasz kormány

Megmenekült az olasz kormány

Kormányátalakítást hozhat a Fidesz EP-listája

Kormányátalakítást hozhat a Fidesz EP-listája