szerző:
hvg.hu

A játszótér kerítésére kiragasztott figyelmeztetésük szerint a területen csak játszani szabad, a visítozó, ordibáló, hangosan bömbölő gyerekeket kitiltják.

A XXII. kerületi Rózsakerti lakótelep "pihenni vágyó" lakói figyelmeztetést ragasztottak ki az egyik játszótér kerítésére.

Úgy döntöttek, hogy a játszótéren szórakozó, rosszcsont gyerekek számára bizonyos tevékenységeket egyszerűen megtiltanak, és bár a facsemeték tekergetése, a házak tövében való vécézés vagy a játszótér elemeinek megrongálása még érthető okokból került a tiltólistájukra, a kiabálás, ordítozás, visítozás vagy bömbölés ellenzése már kevésbé. Érthetetlen továbbá, hogy mégis miként akarják egy kisgyereknek megszabni, hogy ha a barátaival mászókázik, játszik vagy hintázik, akkor azt csendben tegye, ha pedig leesik, elesik, véletlenül se kezdjen sírni?

A lakók fenyegetésére az urbánus üzenőfalak aranybányájában, a Pesti cetli nevű Facebook-oldalon bukkantunk rá.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!