szerző:
hvg.hu

„A te kezedben van! Ments meg életeket, moss kezet. Mert a kezed tisztasága számít” – ezzel szlogennel népszerűsíti a kézmosást a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Kórház, és ehhez műtőben táncolós videót is forgattak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2009-ben nyilvánította kézhigiéniás napnak május 5-ét, mert a világon mindenhol szaporodott az egészségügyi ellátással kapcsolatos fertőzések száma. Egy tavalyi felmérés szerint az egészségügyi dolgozók 40 százaléka kihagyja a WHO által kidolgozott 5 kézhigiénés momentum közül az egyiket: azt, amelyik kimondja, hogy a betegek kórházi környezetében lévő tárgyak, textíliák érintése után is szükség van kézfertőtlenítésre, és erre nagyobb hangsúlyt kellene fektetnie a beteg környezetével érintkezőknek. 

A sepsiszentgyörgyi műtőben valószínűleg nem a kórház dolgozói nyomják a táncot Nicki Minajra, de a szakszerű kézmosás mozdulatait a táncosok is tökéletesen megmutatják. Lehet őket utánozni.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!