szerző:
hvg.hu

A családját senki sem választhatja, még Meghan Markle sem.

Tulajdonképpen eddig minden unalmasan kiszámítható volt: bemutatták a meghívókat, lehetett (és még mindig lehet) izgulni a mennyasszony ruhája miatt, ahogy kell, tudjuk, milyen lesz az esküvői torta (citromos-bodzás), és most már a nagy nap menetrendje is összeállt. Harry herceg és Meghan Markle esküvői előkészületei a maguk konvencionális ritmusában zajlottak. Egészen mostanáig. Kiderült ugyanis, hogy a családja elől senki sem menekülhet. Még Meghan Markle sem.

Az utolsó napok pedig minden jel szerint nem az ifjú párról, hanem az örömapáról szólnak.

A Kensington-palota nagyjából két hete erősítette meg, hogy Thomas Markle lesz az, aki az oltárhoz vezeti majd a lányát. Két héttel később ott tartunk, hogy Thomas Markle már ott sem lesz az esküvőn. Egyrészt mert nemrég szívrohama volt, másrészt mert belefutott egy szerencsétlen csapdába: pénzt fogadott el azért, hogy néhány lesifotónak beállított, valójában megtervezett kép készüljön róla. A képek tulajdonképpen viccesek, és abszolút az alkalomhoz illőek voltak: az egyiken egy Nagy-Britanniáról szóló könyvet lapozgatott, a másikon egy állítólagos szabó vett méretet róla – csupa olyan tevékenység, amely helyénvaló egy nagy-britanniai út előtt. Ezek után inkább nem akarta zavarba hozni a lányát és a lánya leendő családját, és kihagyni készült az esküvőt.

A palota sokáig nem reagált, aztán mégis kiadtak egy közleményt a „nehéz helyzetre” utalva, és arra kérve mindenkit, hogy ebben a „mélyen személyes pillanatban” tanúsítsanak megértést és tiszteletet Meghan Markle irányában. Családi ügyeket valóban nem egyszerű a nyilvánosság előtt elrendezni. Egy nappal később Thomas Markle a mindig jól értesült, és a szaftos sztorikban térdig gázoló TMZ-nek azt mondta, mégis ott lesz az esküvőn, és oltárhoz kíséri a lányát. „Ez egy történelmi pillanat, és én szeretnék része lenni a történelemnek”. Aztán rögtön aznap megint változtatott a forgatókönyvön, és most már azt mondta a TMZ-nek, hogy szerdán egy nagyobb szívműtéte lesz, ami miatt nem lehet ott a ceremónián.

Néhány nap még hátra van az esküvőig, szóval Thomas Markle még bárhogyan dönthet.

A Harry herceg és Meghan Markle esküvője körüli felhajtásról itt olvashatnak bővebben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!