szerző:
hvg.hu

Argentínából Oroszországig utazott az a sclerosis multiplexben szenvedő nő, aki fiaként tekint Messire. A valódi fiával utazó nő nem ismer lehetetlent, ha kell, a fia emeli ki a székből, hogy lássa a meccset.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Nora Espector annyira nagy rajongója Messinek, hogy Oroszországba is el utazott a kedvéért – ez önmagában talán még nem hír, de a nő sclerosis multiplexben szenved, és csak kerekesszékben tud közlekedni. A fia kísérte el a nagy útra, a foci az egész családban nagy becsben van: Espector apja a Boca Juniorsnál dolgozott, és rendszeresen elvitte lányát a csapat meccseire. De Nora Espector mindenekelőtt Messit imádja, azért is, mert a fia épp annyi idős, mint az ötszörös aranylabdás. Csodálja elképesztő képességei és teljesítménye ellenére máig megmaradt szerénységét. "Néha azt gondolom, meg sem érdemeljük" áradozik Messiről rajongója, aki nem tartja katasztrófának az Izland elleni döntetlent. No meg a családban végigvonul a skandinávok iránti vonzalom is: Espector volt férje, három gyermeke apja svéd. A ő most látja élőben Messit a harmadik alkalommal. Nagyon készült: még oroszleckéket is vett odahaza, a cirill betűket el tudja olvasni. A nő és fia is a turizmusban dolgozik Patagóniában. Dicsérik a vb szervezését, a stadionokban pedig külön helyet tartanak fenn a kerekesszékeseknek. Bonyadalom persze akad: amikor az emberek felállnak, a kerekesszékesek nem látnak semmi, "de nem baj, felemelem anyut, semmi nem állíthat meg minket, leküzdünk minden nehézséget". És mi van, ha valaki negatív színben beszél Messiről Nora Espector előtt? "Senki nem beszélhet csúnyán róla a jelenlétemben. A gyerekeimmel senki sem szórakozhat!"

(New York TImes)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!