szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ezredforduló óta szaporodnak a farkasok, kutyákkal is keverednek.

"Elméletileg mindenhol létrejöhetnek farkashibridek, ahol kutyák és farkasok találkozhatnak" – közölte a Rajna-vidék-pfalzi környezetvédelmi minisztérium.

A keverékek képesek a túlélésre a természetben. Kevésbé félénkek lehetnek, ezáltal veszélyesebbek is, mint a tiszta fajú farkasok. Emiatt szükségessé válhat a kilövésük.

Eddig kevés bizonyított esetről van tudomása az illetékes hatóságnak. A farkasok fokozottan védett állatok, emellett a farkashibridek is védelmet élveznek, megölésükhöz a természetvédelmi törvény alóli felmentés szükséges.

2003-ban a szászországi Neustadtban egy nőstény farkaskutyával párosodott, hat kölykük született. A hatóságok szerint kettőt befogtak, amelyeket később elaltattak. 2017-ben szintén történt hasonló eset Türingiában, a kölykök befogása azonban nem sikerült. Hármat kilőttek, a többiek azonban valószínűleg azóta is a környéken kóborolnak a türingiai környezetvédelmi minisztérium szerint.

Az ezredforduló óta szaporodnak a farkasok Németországban, bár előtte 150 éven át kihaltnak tartották őket. Az országban mintegy 800 állat él, elsősorban Alsó-Szászországban és Kelet-Németországban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A BKK szerint a kormány feltételei miatt nem tudják újratervezni a Blaha Lujza teret

A BKK szerint a kormány feltételei miatt nem tudják újratervezni a Blaha Lujza teret

A kriptovaluták csökkentik az adóbevételt az EU államaiban

A kriptovaluták csökkentik az adóbevételt az EU államaiban

Radar360: Mérföldkő az európai zöldenergia-termelésben

Radar360: Mérföldkő az európai zöldenergia-termelésben