szerző:
MTI

Iráni szurkolók zavarták meg a portugál labdarúgó-válogatott tagjainak pihenését az oroszországi világbajnokságon.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A portugálok sztárja, Cristiano Ronaldo az együttes szállodájának ablakán keresztül különböző gesztusokkal kérte az iráni drukkereket, hogy maradjanak csendben, de néhány tucatnyian még hétfőn reggel is hangosan énekeltek, zenéltek a Szaranszk belvárosában álló hotelnél.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint vasárnap este kapták az első hívást a zavart keltő irániakról, akiknek első hulláma Ronaldót akarta látni. A portugál játékos eleget is tett a kérésüknek, majd meggyőzte az iráni drukkereket, hogy távozzanak.

Ezt követően viszont második hullámban is megérkeztek az irániak, ők azonban már hangoskodtak, énekeltek, eszükbe sem jutott elmenni vagy éppen csendben maradni, a lelkesedésük pedig több órán át kitartott.

"Kedvelem Cristiano Ronaldót és a portugál válogatottat, de fontos mérkőzést játszunk ellenük, nekünk szurkolóknak meg kötelességünk mindenben segíteni a csapatunkat, amiben tudunk" – mondta Mehdi Fajez, az egyik iráni drukker. Hozzátette: internetes üzenetekből értesült honfitársai ötletéről, hogy az ellenfél megzavarásával, fárasztásával kedvenceiknek nagyobb győzelmi esélyei legyenek.

Montreh Fayoud, egy iráni női szurkoló viszont arról beszélt, hogy vacsoráról tartottak a szállásukra, amikor meglátták a hotel előtt gyülekező. Csatlakoztak hozzájuk, de miután rájöttek, hogy mi a csoport célja, távoztak, mert nem értettek vele egyet.

A vb-n az iráni és a portugál válogatott a B csoport harmadik fordulójában mérkőzik meg egymással. A hétfő esti összecsapáson a továbbjutás a tét: a portugálok 4, az irániak 3 ponttal állnak a csoportkör zárása előtt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!