szerző:
hvg.hu

Nem sokáig fotózkodhattak a budapestiek a kamu Banksyvel.

Ahogy hétfőn megírtuk, a 444.hu egy olvasója szúrta ki a Rumbach Sebestyén és a Dob utca sarkánál azt a falfestményt, amely Orbán Viktort ábrázolja, amint vidáman meglovagolja Thomast, a gőzmozdonyt. A graffitiről gyorsan kiderült, hogy bár ott van mellette a titokzatos street art művész, Banksy aláírása, valójában nem ő, hanem a Magyar Kétfarkú Kutya Párt fújta fel.

©
©

Ennek ellenére egész nap sokan látogattak el a falhoz, hogy lefotózkodjanak a szélesen mosolygó miniszterelnök stencilmásával.

Miután kiderült, hogy nem Banksy az alkotó, már csak egy kérdés maradt a graffitivel kapcsolatban: vajon mikor festik át. Nem kellett sokat várni: kedden délelőtt megtörtént.

Vajon felbukkan még a kormányfő Thomas társaságában valahol, úgy, ahogy annak idején az "Orbán g*ci" felirat, amely újra és újra visszatért a főváros több pontján, miután lefestették?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Kult

Banksy levélben cáfolja, hogy az ő munkája lenne az Orbán-graffiti

A játékmozdonyon ülő Orbán Viktort ábrázoló graffiti valószínűleg nem Banksy munkája. A neki tulajdonított 7. kerületi stencilről a street art művész a hivatalos e-mail-címén keresztül válaszolt az Indexnek, és közölte, semmi köze az alkotáshoz.