szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Péntek estétől szombat hajnalig dolgoztak Kazany legjobb képzőművészei azon, hogy megmentsék az oroszországi város arcát: az utolsó pillanatban jöttek rá, hogy nincs Messi falikép a városban, s ha megérkezik az argentin világsztár, akkor kénytelen lesz a portugál Ronaldo arcát bámulni a szomszéd ház falán.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Ronaldo három emelet magas arcmása még 2017-ben került fel a kazanyi Ramada szállóhoz közeli egyik ház falára, akkor, amikor a portugál csapat Ronaldo vezérletével részt vett a Konföderációs Kupa mérkőzésein.  A 2018-as vébé sorsolása pedig úgy hozta, hogy szombaton az argentinok is Kazanyban játszottak – s vesztettek 4:3-ra Franciaország ellen – s a tatárföldi főváros vezetői úgy döntöttek, nem tehetik meg Messivel, hogy nem festetik fel az argentin sztár arcképét is egy falra.

Nem tudni, hogyaz ugyancsak a Ramadában lakó  Messi nézegette-e a saját arcképét, az viszont biztos, akkor lennének igazán jó emlékei a városról, ha nem a franciák, hanem a dél-amerikaiak jutottak volna tovább.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!