szerző:
hvg.hu

Az írónő nem tud leállni.

Alaposan kiröhögte J.K. Rowling az amerikai elnököt, miután elírt egy szót abban a posztban, amelyben írói vénájával dicsekedett.

Az elnök azt írta:

"After having written many best selling books, and somewhat priding myself on my ability to write, it should be noted that the Fake News constantly likes to pour over my tweets looking for a mistake. I capitalize certain words only for emphasis, not b/c they should be capitalized!" - azaz:

"Jó néhány sikerkönyvvel a hátam mögött, büszke lehetek az írói vénámra. A Fake News folyamatosan keresi a hibákat a tweetjeimben. Bizonyos szavakat azért írok nagybetűvel, hogy nyomatékosítsam őket, nem azért, mert így helyes."

A gond csak az volt, hogy Trump a "pour over"-t használta a "pore over" kifejezés helyett: tehát nem a kávékészítés egyik módjáról, hanem a figyelmesen átolvasott tweetekről van szó. 
J.K. Rowling szinte rögtön reagált Trump bejegyzésére:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Az elnök később törölte a posztot és újra kirakta, akkor már a helyes kifejezéssel. Az írónő erre is lecsapott: "hahahahahahahahahahahahahahahahaha, valaki szólt neki, hogy kell betűzni a 'pore'-t".

Még a Merriam-Webster amerikai angol értelmező szótár szerkesztői is beleálltak az ügybe:

Rowling amúgy megállás nélkül kritizálja Trumpot, egyszer kiosztotta az elnököt, amiért szapulta a profi amerikaifutball-játékosokat, de Stephen Kingnek is felajánlotta a segítségét, amikor az író arról számolt be, hogy Trump letiltotta a Twitteren. Rowling erre úgy reagált: sebaj, ő továbbra is olvashatja a bejegyzéseket, majd beszámol neki a fejleményekről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!