szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az írónő nem tud leállni.

Alaposan kiröhögte J.K. Rowling az amerikai elnököt, miután elírt egy szót abban a posztban, amelyben írói vénájával dicsekedett.

Az elnök azt írta:

"After having written many best selling books, and somewhat priding myself on my ability to write, it should be noted that the Fake News constantly likes to pour over my tweets looking for a mistake. I capitalize certain words only for emphasis, not b/c they should be capitalized!" - azaz:

"Jó néhány sikerkönyvvel a hátam mögött, büszke lehetek az írói vénámra. A Fake News folyamatosan keresi a hibákat a tweetjeimben. Bizonyos szavakat azért írok nagybetűvel, hogy nyomatékosítsam őket, nem azért, mert így helyes."

A gond csak az volt, hogy Trump a "pour over"-t használta a "pore over" kifejezés helyett: tehát nem a kávékészítés egyik módjáról, hanem a figyelmesen átolvasott tweetekről van szó. 
J.K. Rowling szinte rögtön reagált Trump bejegyzésére:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Az elnök később törölte a posztot és újra kirakta, akkor már a helyes kifejezéssel. Az írónő erre is lecsapott: "hahahahahahahahahahahahahahahahaha, valaki szólt neki, hogy kell betűzni a 'pore'-t".

Még a Merriam-Webster amerikai angol értelmező szótár szerkesztői is beleálltak az ügybe:

Rowling amúgy megállás nélkül kritizálja Trumpot, egyszer kiosztotta az elnököt, amiért szapulta a profi amerikaifutball-játékosokat, de Stephen Kingnek is felajánlotta a segítségét, amikor az író arról számolt be, hogy Trump letiltotta a Twitteren. Rowling erre úgy reagált: sebaj, ő továbbra is olvashatja a bejegyzéseket, majd beszámol neki a fejleményekről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hamburgerezés miatt feljelentett mentős több étteremben is ingyen ehet

A hamburgerezés miatt feljelentett mentős több étteremben is ingyen ehet

Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzést nyert Nemesi Pál kormánybiztos cége

Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzést nyert Nemesi Pál kormánybiztos cége

Alvó ügynök: ébredezik az Ebola

Alvó ügynök: ébredezik az Ebola