szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tóth Zoltán úgy érzi, nyugdíjasként csökkent az életszínvonala, de igyekszik feltalálni magát: olvas, tanul, nemrég pedig sikerrel abszolválta az uniós szakácsvizsgát.

Letette az uniós szakácsvizsgát, így már főzhet a Heti Betevő budaörsi csapatában, valamint egy mozgássérült alapítványnak Tóth Zoltán.

A volt államtitkár a Független Hírügynökségnek beszélt új hivatásáról. Mint mondta, jelenlegi helyzetét abszolút nem tartja megalázónak, ő kimondottan elégedett vele.

Minden negyedik vasárnapon 140 adag ételt a főznek a gyermekeknek, amelyet aztán az egyesület egy másik csapat oszt szét a rászorulók között. Ezen kívül egy mozgássérült alapítvány számára is rendszeresen készít ételt. Május 30-án kétszáz mozgássérült gyereknek adtak enni - mondta a lapnak Tóth Zoltán.

Tóth arról is beszélt lapnak, hogy igyekszik feltalálni magát: négy alapított egy budaörsi olvasókört, amikor kirúgták az utolsó állami állásából is. "Ezt teljesen önerőből működtetjük, minden hónap második szerdáján találkozunk, illusztris vendégeink vannak; csak a jelenlegi időszak meghívottjait említve, Bolgár Györgyöt, Beer Miklós nyugalmazott püspököt vagy Ráday Mihályt".

Tóth Zoltán elmondta azt is, hogy elsősorban a nyugdíjából él, nincs más jövedelme. "De szerencsére hozzászoktunk ahhoz az életünk során – ez három alkalommal is előfordult -, hogy mintegy ötven százalékkal csökkentsük az életszínvonalunkat. Most is ez történt, gyakorlott módon megtettük" - mondta Tóth, hogy ez szerinte nem probléma, mert úgy érzi, közben hasznos tevékenységet folytat.

Az interjúban szóba került Tóth EBESZ-tagsága is, miután választási szakértőként bevonták az EBESZ végső jelentésébe, illetve a Tiszta voks elnevezésű alapítvány tevékenyégébe is. Emellett az egyik amerikai egyetem professzora, Kim Lane Scheppele is kikérte a véleményét a választások értékelésekor. Tóth maga is megmérette magát, a DK színeiben indult, de visszalépett.

Az volt a célom, hogy bebizonyítsam: összefogás nélkül nem megy. És sajnos be is igazolódott: összefogás nélkül tényleg nem megy

- mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglepetést hozott, amikor fMRI géppel vizsgálták a vakok agyát

Meglepetést hozott, amikor fMRI géppel vizsgálták a vakok agyát

Új vírus támadja a gépeket, mindent töröl, amihez csak hozzáér

Új vírus támadja a gépeket, mindent töröl, amihez csak hozzáér

Kevés európai országban marad olyan kevés szabadon elkölthető pénze a családoknak, mint Magyarországon

Kevés európai országban marad olyan kevés szabadon elkölthető pénze a családoknak, mint Magyarországon