szerző:
hvg.hu

Tóth Zoltán úgy érzi, nyugdíjasként csökkent az életszínvonala, de igyekszik feltalálni magát: olvas, tanul, nemrég pedig sikerrel abszolválta az uniós szakácsvizsgát.

Letette az uniós szakácsvizsgát, így már főzhet a Heti Betevő budaörsi csapatában, valamint egy mozgássérült alapítványnak Tóth Zoltán.

A volt államtitkár a Független Hírügynökségnek beszélt új hivatásáról. Mint mondta, jelenlegi helyzetét abszolút nem tartja megalázónak, ő kimondottan elégedett vele.

Minden negyedik vasárnapon 140 adag ételt a főznek a gyermekeknek, amelyet aztán az egyesület egy másik csapat oszt szét a rászorulók között. Ezen kívül egy mozgássérült alapítvány számára is rendszeresen készít ételt. Május 30-án kétszáz mozgássérült gyereknek adtak enni - mondta a lapnak Tóth Zoltán.

Tóth arról is beszélt lapnak, hogy igyekszik feltalálni magát: négy alapított egy budaörsi olvasókört, amikor kirúgták az utolsó állami állásából is. "Ezt teljesen önerőből működtetjük, minden hónap második szerdáján találkozunk, illusztris vendégeink vannak; csak a jelenlegi időszak meghívottjait említve, Bolgár Györgyöt, Beer Miklós nyugalmazott püspököt vagy Ráday Mihályt".

Tóth Zoltán elmondta azt is, hogy elsősorban a nyugdíjából él, nincs más jövedelme. "De szerencsére hozzászoktunk ahhoz az életünk során – ez három alkalommal is előfordult -, hogy mintegy ötven százalékkal csökkentsük az életszínvonalunkat. Most is ez történt, gyakorlott módon megtettük" - mondta Tóth, hogy ez szerinte nem probléma, mert úgy érzi, közben hasznos tevékenységet folytat.

Az interjúban szóba került Tóth EBESZ-tagsága is, miután választási szakértőként bevonták az EBESZ végső jelentésébe, illetve a Tiszta voks elnevezésű alapítvány tevékenyégébe is. Emellett az egyik amerikai egyetem professzora, Kim Lane Scheppele is kikérte a véleményét a választások értékelésekor. Tóth maga is megmérette magát, a DK színeiben indult, de visszalépett.

Az volt a célom, hogy bebizonyítsam: összefogás nélkül nem megy. És sajnos be is igazolódott: összefogás nélkül tényleg nem megy

- mondta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kézilabda vb: az utolsó helyezett már megvan

Kézilabda vb: az utolsó helyezett már megvan

“56 befolyásolta az egész életemet" – így készült Andy Vajna személyes mozifilmje

“56 befolyásolta az egész életemet" – így készült Andy Vajna személyes mozifilmje

Hét gól Liverpoolban, ebből a hazaiak hármat kaptak

Hét gól Liverpoolban, ebből a hazaiak hármat kaptak

Reagált Hodász András a melegek gyógyításáról szóló műsor után kialakult botrányra

Reagált Hodász András a melegek gyógyításáról szóló műsor után kialakult botrányra

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón