szerző:
hvg.hu/MTI

A művész azt is kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a látogatóknak még fizetniük is kell a belépésért.

Az idei nyár leglátogatottabb kiállítása lett Moszkvában a Guardian szerint a Banksy műveiből rendezett tárlat. A kiállítás anyagában szerepel a művész egy eredeti vászonfestménye, a Mona Lisa és további 25 alkotás. A tárlat a moszkvai Művészetek Központi Házában tekinthető meg, a belépésért hétezer forintnak megfelelő összeget kérnek.

Apró szépséghibája az eseménynek, hogy Banksy egyáltalán nem tudott róla. A művész a közösségi médiából értesült róla, hogy műveiből kiállítás nyílt, és nem igazán örült a dolognak.

Hát ez meg mi a fene?

- írta, amikor valaki üzenetben egy képet küldött neki a helyszínről.

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés,

A kiállítást egy sor orosz nagyvállalat szponzorálta, köztük az MTS mobilszolgáltató. A vírusirtókat gyártó Kaspersky a tárlat partnereként szerepel, az információs partnerek között pedig a legjelentősebb orosz hírügynökségek is ott vannak. Banksy kijelentette, hogy semmi köze a kiállításhoz, nem tudott róla, és különben sem kérne pénzt a látogatóktól azért, hogy megnézzék a képeit.

Korábban a moszkvai tárlat vezetője egy interjúban beszélt arról, hogy a művész nem vett részt a kiállítás létrehozásában. Azt is elmondta, hogy nem beszélt Banksyval erről.

Banksy mindig ellenzi az olyan kiállításokat, amelyeket nem maga szervez. Továbbra is az utcán dolgozik, még mindig lázadó, nagyon releváns, gyors alkotásokat készít. Úgyhogy szerintem nem foglalkozik ezzel.

- mondta a tárlat egyik vezetője.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Kult

Banksy levélben cáfolja, hogy az ő munkája lenne az Orbán-graffiti

A játékmozdonyon ülő Orbán Viktort ábrázoló graffiti valószínűleg nem Banksy munkája. A neki tulajdonított 7. kerületi stencilről a street art művész a hivatalos e-mail-címén keresztül válaszolt az Indexnek, és közölte, semmi köze az alkotáshoz.