szerző:
hvg.hu

Ezúttal Vonszan-Kalmába látogatott az észak-koreai vezető, aki egyébként gyerekkorában sokat nyaralt a környéken.

2013-ban döntötték el, hogy turistaparadicsomot építenek Vonszan-Kalmában, Észak-Korea keleti tengerpartjánál. Kim Dzsong Un egyébként itt töltötte a nyarait gyerekkorában, és jelezte, hogy elkötelezett a terület komoly fejlesztése iránt. Épül itt új reptér, hotelek, és egyéb szórakoztató létesítmények. Azt most ne firtassuk, hogy vajon melyik országból várnak majd ide látogatókat.

©

Az észak-koreai vezető korábban is híres volt arról, ahogy dolgokat megtekint, nemrégiben egy harcsafarmot, illetve egy villamosgyártó üzemet is szemrevételezett. A KCNA észak-koreai hírügynökség pénteken ismét közzétett néhány dátummegjelölés nélküli képeket arról, ahogy a Koreai Munkapárt első titkára látogatást tesz, ezúttal az épülő turistakomplexum volt a helyszín.

©
©
©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!