szerző:
hvg.hu

A férfi a nyílt utcán esett neki a nőnek, amiért az nem hagyta, hogy a zaklató szexuális megjegyzéseket tegyen rá. A támadó elmenekült, de nemrég elkapták.

Az egész világot bejárta egy párizsi nő, Marie Laguerre esete, akit a nyílt utcán bántalmazott egy férfi, miután az szexuális töltetű ajánlatokkal bombázta, a nő azonban nem hagyta szó nélkül a dolgot, helyette azt mondta, fogja be.

A támadó ezután a nő nyomába eredt, s amikor utolérte, megütötte. Laguerre-nek az arcán és a szemöldökén is zúzódásai keletkeztek. Az események egy párizsi kávézó teraszán játszódtak le, többen felpattantak, és megpróbálták megállítani a férfit, az azonban viharos gyorsasággal távozott.

A francia rendőrség a BBC beszámolója szerint egy hónappal az eset után elfogta a gyanúsítottat: pszichiátriai kezelésről távozott volna egy kórházból, amikor a hatóságok letartóztatták. Azóta az is kiderült, hogy egy zavart és erőszakos egyénről van szó, akinek többször meggyűlt már a baja a rendőrökkel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!