szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sajtóinformációk sarkallták a Jobbikból kilépett politikust arra, hogy újra benyújtsa javaslatát, amelyet 2016-ban már egyszer beterjesztett.

Határozati javaslatot nyújtott be arról a Jobbik egykori politikusa, azóta a Mi Hazánk Mozgalom nevű új párt tagja, Dúró Dóra, hogy terhességmegszakítás előtt kötelező legyen meghallgatni a magzat szívhangját. A képviselő egy Kövér László-idézettel indokolta meg javaslatát. Ez úgy szól, hogy

amennyiben a következő tíz-húsz évben az ország nem tudja kezelni a népességfogyást, akkor az ezeréves magyar állam megszűnése fenyeget.

Az atv.hu korábban arról írt kormánypárti forrásokra hivatkozva, hogy az Emmi októberben pontosítani készül az abortusz szabályain, ám nem világos, mit értenek ez alatt.

Dúró az Azonnali.hu-nak elismerte, hogy sajtóinformációk hatására nyújtotta be most a javaslatot, egyébként újra, mert ugyanezzel a tartalommal 2016-ban egyet már beterjesztett.

A politikus javaslata szerint egyébként a terhességmegszakítást végző intézményre és orvosra nézve tenné kötelezővé a szívhang meghallgattatását, annak elmaradása estén a várandós nőt nem fenyegetné semmiféle hátrány vagy büntetés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Lancet: Nem halálosabb a koronavírus brit mutánsa, csak sokkal fertőzőbb

Lancet: Nem halálosabb a koronavírus brit mutánsa, csak sokkal fertőzőbb

2,2 millió példányban üdvözli Orbán Viktor a nyugdíjasokat

2,2 millió példányban üdvözli Orbán Viktor a nyugdíjasokat