szerző:
hvg.hu

Többen is látták, de egyik állatkertből sem hiányzik, a rendőrségnek fogalma sincs, honnan érkezhetett.

Hiába van egymástól 14 ezer kilométernyi távolságra, mégis sokan akadnak, akik összetévesztik Ausztriát Ausztráliával. Most a BBC szerint még tovább bonyolódhat a helyzet: egy rejtélyes kenguru borzolja a kedélyeket nyugati szomszédunkban – igen, egy kenguru, ami egyébként Ausztrália egyik nemzeti állata. A helyi lakosok szúrták ki a kengurut az ország északi részén, a Kirchschlag körüli erdőkben.

Hihetetlennek hangzik, de igaz

- reagált a hírre a helyi rendőrség. A hatóságok azt mondták, felhívták az összes osztrák állatkertet, de mindenhonnan azt a választ kapták, hogy az állatállományból egyetlen kenguru sem hiányzik, így egyelőre tovább keresik a tulajdonost.

Känguruh im #Mühlviertel. #bergdorf #australien

@ fkaineder által megosztott bejegyzés,

A rendőrség nem tudta megmondani, milyen fajta kengururól lehet szó, szakértők azonban a szemtanúk leírásai alapján arra következtetnek, hogy egy Bennett-kenguru kószál a környéken. Ez az állat jól alkalmazkodik a hidegebb éghajlathoz is, így egyelőre nincs veszélyben.

Nem ez az első ilyen eset: 2015-ben szintén egy rejtélyes kenguru tartotta lázban a helyieket, de akkor kiderült, hogy az állat Németországból szökött át, ahol házikedvencként tartották.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!