szerző:
hvg.hu

A Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borbarátokat a Budai Várba, ahol mától vasárnap estig több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát kóstolhatják. Reflektorfényben a balatoni borászatok.

Az idei meglepetés, hogy ezúttal nem külföldi borvidék, hanem a Balaton a "díszvendég. A fókuszban a balatoni borászok s boraik, a térség gasztronómiája, kultúrája. A Balaton MOST program felvállaltan a négyévszakos Balatonra hívja fel a figyelmet, a borok, az ízek, az élmények nem függenek attól, hogy a naptárban lapozunk. A fesztivált hagyományosan felvezető Boregyetem kurzusai is a balatoni régió jellegzetes fajtáival, boraival, szakmai szervezeteivel ismertetik meg az érdeklődőket. A kiállítóstandokon pedig 20 balatoni borásznál szerezhetnek empirikus tapasztalatokat a borkedvelők.

A fesztivál közönsége természetesen most is válogathat az elmúlt évek legsikeresebb programjaiból: ezúttal sem maradhat el a Pár Borpár játékos kóstoló, a VinAgora Taste of Hungary Magyarország legszebb boraival, a Buttler’s Borkvíz Bár, az Érmes Borok Háza, a jótékonysági borárverés, a szüreti felvonulás. Újdonság a Vinometer online borkóstoló alkalmazás bemutatkozása és az Autistic Art Alapítvány megjelenése, játékos aktivitása. Nem is szólva a széles körű gasztronómiai kínálatról, amelyben jól megfér egymás mellett a hagyományos fesztiválkonyha, a modern street food és a gourmet éttermi vonulat. Mint ahogy a fesztivál kulturális "étlapja" is igen gazdag: világzene, jazz, népzene emblematikus előadókkal a nagyszínpadon és a kis pódiumokon.

Egész évre szóló élmények, (bor)muníció szeptember 6-9. között.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!