szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A narrátora és főszereplője az az amerikaifocista, aki tiltakozáshullámot indított el a színes bőrűeket érő atrocitások ellen.

A Nike rizikósat húzott: új kampánya - amelyet szlogenje, a Just Do It megszületésének 30. évfordulójára indított - egyik arcául Colin Kaepernicket választotta. Ő az a korábbi amerikaifocista, aki elindította a rasszizmus és a színesbőrűeket ért atrocitások, rendőri túlkapások elleni tiltakozást a profi amerikaifutball-ligában, az NFL-ben, és aki ez után hamar csapat nélkül maradt.

Amikor pedig kiderült, hogy a Nike szerződést kötött vele, rengetegen megbotránkoztak. Mivel Kaepernic és a hozzá csatlakozók úgy tüntettek, hogy a meccsek előtt féltérdre ereszkedve hallgatták végig az amerikai himnuszt, ahelyett, hogy állva, jobb kezüket a szívükre téve tettek volna így, sokan - köztük Donald Trump elnök - úgy tartják, nem tisztelik az Egyesült Államokat és az ország jelképeit.

Emiatt a közösségi oldalakon rengetegen hívtak fel bojkottra a sportszergyártó ellen, és elégették a már megvásárolt Nike-cuccaikat.

Nemrég kijött a Kaepernick főszereplésével készült reklámfilm, amelyben olyan sportolói nagyságok szerepelnek mint a teniszező Serena Williams, a kosárlabdázó LeBron James és az amerikaifocista Shaquem Griffin, akinek egyik kezét négyéves korában születési rendellenessége miatt amputálták.

A kisfilm fő üzenete az: érdemes kergetni az álmokat, függetlenül attól, mennyire őrültnek tűnnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Villámgyorsan felfrissítették a Toyota Camryt

Villámgyorsan felfrissítették a Toyota Camryt

Kövér László szerint nem szigorít tovább a kormány

Kövér László szerint nem szigorít tovább a kormány

Mindent felülmúló startról beszél a Sony, még több PlayStation 5 kerül a boltokba év végéig

Mindent felülmúló startról beszél a Sony, még több PlayStation 5 kerül a boltokba év végéig