szerző:
hvg.hu

A narrátora és főszereplője az az amerikaifocista, aki tiltakozáshullámot indított el a színes bőrűeket érő atrocitások ellen.

A Nike rizikósat húzott: új kampánya - amelyet szlogenje, a Just Do It megszületésének 30. évfordulójára indított - egyik arcául Colin Kaepernicket választotta. Ő az a korábbi amerikaifocista, aki elindította a rasszizmus és a színesbőrűeket ért atrocitások, rendőri túlkapások elleni tiltakozást a profi amerikaifutball-ligában, az NFL-ben, és aki ez után hamar csapat nélkül maradt.

Amikor pedig kiderült, hogy a Nike szerződést kötött vele, rengetegen megbotránkoztak. Mivel Kaepernic és a hozzá csatlakozók úgy tüntettek, hogy a meccsek előtt féltérdre ereszkedve hallgatták végig az amerikai himnuszt, ahelyett, hogy állva, jobb kezüket a szívükre téve tettek volna így, sokan - köztük Donald Trump elnök - úgy tartják, nem tisztelik az Egyesült Államokat és az ország jelképeit.

Emiatt a közösségi oldalakon rengetegen hívtak fel bojkottra a sportszergyártó ellen, és elégették a már megvásárolt Nike-cuccaikat.

Nemrég kijött a Kaepernick főszereplésével készült reklámfilm, amelyben olyan sportolói nagyságok szerepelnek mint a teniszező Serena Williams, a kosárlabdázó LeBron James és az amerikaifocista Shaquem Griffin, akinek egyik kezét négyéves korában születési rendellenessége miatt amputálták.

A kisfilm fő üzenete az: érdemes kergetni az álmokat, függetlenül attól, mennyire őrültnek tűnnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!