szerző:
hvg.hu

Egy sencseni óvoda igazgatója vélte jó ötletnek, hogy egy hiányos öltözékű rúdtáncos előadásával köszönti a nyári szünetről visszatérő gyerekeket. Az erotikus performanszt több száz gyerek és szülő látta, az igazgatót azonnal kirúgták az intézményből.

A kínai állami média szerint ötszáz, 3-6 éves gyerek és legalább 100 szülő előtt pörgött egy zászlórúdon a Xinshahui óvodában egy rúdtánciskola képviselője. Szeptember első hétfőjén – csakúgy, mint Magyarországon – hivatalos évnyitó ünnepségek voltak Kína-szerte az iskolákban és óvodákban, és egy ilyen ceremónián mutatta meg egy meghívott fellépő az erotikus tánctudományát. A szülők és a gyerekek is zavarba jöttek a forrónacis produkciótól a dél-kínai Sencsen városának óvodájában, emiatt az igazgatót azonnal ki is rúgták az intézményből.

Az óvodában nem először történtek oda nem illő dolgok: egy helyi újságíró azt írta Twitterén, hogy kiveteti a gyerekét az óvodából, mert a tanítási szünet előtt tíz napig katonai gyakorlatokat tartottak az intézményben, fegyvereket mutattak a gyerekeknek, és ágyúkat állítottak ki az ajtók mellé. Most meg az évnyitóhoz kapcsolódóan egy rúdtánciskola plakátjait ragasztották ki az óvoda udvarára – írja a CNN.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!