szerző:
hvg.hu

A 69 éves színésznőnek tavaly újult ki a mellrákja, az áttét a keresztcsontjánál jelentkezett. Most először beszélt nyíltan a rákkal való küzdelméről, és arról, hogy a marihuána mennyit segít ebben.

Egy ausztrál tévéshow-ban mondta el Olivia Newton-John, hogy 4. stádiumban lévő rákját többek között orvosi marihuánával és egyéb természetes gyógymódokkal kezeli. Először 1992-ben diagnosztizálták nála a mellrákot, és évekig úgy tűnt, hogy kigyógyult a betegségből, de aztán 2013-ban az orvosok megállapították, hogy a rák kiújult a szervezetében, majd tavaly újabb áttétet találtak nála. A hátfájásról, amely miatt először koncertturnéja első felét le kellett mondania, kiderült, hogy a mellrák miatt jelentkezett, amely továbbterjedt és áttét alakult ki a keresztcsontján.

Olivia Newton-John most hangsúlyozta, hogy nem küzdelemnek fogja fel a betegség legyőzését, mint inkább a saját földi küldetése részének (ennek megfelelően Melbourne-ben alapított egy rákkutatási centrumot). Szerinte a sugárterápiával kiegészített természetes gyógymódok hatásosak, és mindenképpen az a célja, hogy talpra álljon. A Grease egykori, négyszeres Grammy-díjas színésznője a showműsorban amellett érvelt, hogy több amerikai államhoz hasonlóan – ő Kaliforniában él – Ausztráliában is engedélyezni kellene az orvosi marihuána használatát, mert az a rákos betegek fájdalmain nagyon sokat tud enyhíteni.

Mint fogalmazott: vannak pillanatok, amikor kétségbe van esve, de "nincs, ami miatt panaszkodhatna", hiszen "hihetetlen karrierje" volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gulyás Gergely: erősödik a főpolgármester szerepe

Gulyás Gergely: erősödik a főpolgármester szerepe

Prostitúciós botrány a Jobbikban?

Prostitúciós botrány a Jobbikban?

És akkor Varga Mihálynak támadt egy komoly gyanúja

És akkor Varga Mihálynak támadt egy komoly gyanúja

Thomas Melia a Gruevszki-ügyről: Ki fogja befogadni Orbánt?

Thomas Melia a Gruevszki-ügyről: Ki fogja befogadni Orbánt?

Tompos Kátya brutális balesetnek volt szemtanúja, keresi a sérültet

Tompos Kátya brutális balesetnek volt szemtanúja, keresi a sérültet

Rengeteg ember vesz PlayStation 4-et, az is kiderült, mikkel játszanak rajta legtöbben

Rengeteg ember vesz PlayStation 4-et, az is kiderült, mikkel játszanak rajta legtöbben