szerző:
hvg.hu

Az Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal szerint egyre több fiatal válik függővé a termékek miatt.

Betiltaná az ízesített e-cigarettákat gyártó Juul Labs termékeinek árusítását az Egyesült Államok Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA). A Reuters szerint a szervezet úgy látja, hogy a sokféle, csábító ízesítés miatt egyre több fiatal válik nikotinfüggővé. Ráadásul a Juul Labs olyan ízesítésekkel is árulja termékeit, amelyek kifejezetten a fiatalokat célozzák – van például cukorka és rágógumi ízű e-cigijük is.

A hivatal tiltása egyelőre csak a Juul Labs termékeire vonatkozik – az országban eladott, ízesített e-cigaretták 72 százaléka ugyanis ettől a gyártótól származik. Az FDA ugyanakkor a többi cégre is gondolt: az ízesített termékeket gyártó vállalatok csak azokat az e-cigarettákat forgalmazhatják a jövőben, amelyeket a hivatal jóváhagyott.

Az FDA szerint az ízesített e-cigaretták használata járványként terjed az amerikai fiatalok körében: egy kutatás szerint több mint 2 millió olyan fiatal van az országban, akik már középiskolás korukban elkezdenek dohányozni – általában azután, hogy elkezdik az ízesített e-cigik használatát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!