Kézműves kódolás

Indokolatlan Ügyféligény – mindenféle macera eszünkbe juthat erről, de hogy egy sör neve legyen, aligha. Pedig az.

  • hvg.hu hvg.hu
Kézműves kódolás

Saját sört főzetett magának egy programozóiskola. A maguk világa ihlette a – mi más is lehetne – kézműves sörüket, melyet elsőként az Informatikai Vállalkozások Szövetségének szeptember 13-14-én tartandó Menta konferenciájának résztvevői kóstolhatnak.  

Típusát tekintve egy IPA. „Narancsszínű amerikai Indian Pale Ale, telt malátás testtel, hátulról intenzíven, ugyanakkor mégsem tolakodó módon, déligyümölcsös komló aromákkal támadva az ízlelőbimbókat” – jellemezte egy, az adatvédelmi törvényre hivatkozva neve elhallgatását kérő programozó…Az IPA-kra jellemzően szűretlen főzet receptjét a Horizont Brewing jegyzi, és a palackozást is végzik. A címkét tervező Bene „bys” István, a Delta7 ügynökség art directora pont olyan briefet kapott, mint amit a programozók szoktak: nem volt bő lére eresztve. A grafika középpontjában az elfoglalt és túlterhelt IT-topmanager áll, aki egyelőre még nem tud megbirkózni az Indokolatlan Ügyféligénnyel.

buzzword

Ahogy azt az oktatott programnyelvek esetében teszi, a kézműves sörkínálatát is bővíteni tervezi a Codecool programozóiskola, mert hogy övéké a sörtruváj. A jövő alakulása miatt aggódó mérnökök ellazítására az IPA(R) 4.0 fantázianevű tétel lesz az ideális, míg a szabad verseny feltétlen hívei természetesen egy Porter-alapú receptet kapnak. „Tervezzük továbbá, hogy olyan szupertitkos receptúrát is főzetünk, amit a szakértők se értenek. Ezt GDPR? Kettőt kérek! néven dobjuk majd piacra” – árulta el Bonyhádi Gábor, a Codecool  marketingigazgatója.

"Általában a kiscsoportos projektekben mindenféle adalékanyagok nélkül is hamar megindul a spontán erjedés, ez az ötlet is ennek a kreatív szellemiségnek az eredménye. Egy 12 hónapos intenzív programban ráfér néha a lazítás a résztvevőkre" – Ám, aki csak emiatt érdeklődne, azt ki kell ábrándítsam: csak limitált példányszámban készülnek a söreink” – nyilatkozta Boda József ügyvezető.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.