szerző:
hvg.hu

A producert megvádoló nő szerint üzleti megbeszélésnek indult, nemi erőszak lett a vége.

A Sky News tette közzé azt a videót, amely egy 2011es találkozót örökít meg az akkor 28 éves Melissa Thompson és Harvey Weinstein között. Thompson a tech start-upjának az egyik ötletét készült bemutatni a producernek, vagyis elvileg egy üzleti találkozóról van szó. Mivel egy videóplatformot ajánlott Weinstein figyelmébe a filmjei reklámozásához, a felvételt is ennek a demonstrálására készítette. Thomson azt állítja, Weinstein nem sokkal a megbeszélésük után megerőszakolta. Weinstein tagadja, hogy beleegyezés nélkül szexeltek volna.

A felvétel helyszín Weinstein New York-i irodája. Thompson a Sky Newsnak azt mondta, arra számított, hogy a marketingcsapattal fog találkozni, ehhez képest Weinstein egyedül lépett be az irodába, majd becsukta és kulccsal be is zárta az ajtót. Thompson kézfogással akarta üdvözölni, de ebből gyorsan ölelés lett, és a videón látszik az is, hogy Weinstein keze le-fel jár a nő hátán. Weinstein egy üzleti megbeszéléshez képest szokatlanul kezdi a beszélgetést, amikor rögtön az elején megkérdezo a nőtől, hogy flörtölhet-e vele. Thompson azt mondja: „Meglátjuk, egy kicsit”.

„Azt hiszem, az elejétől fogva macska-egér játékot játszott velem, hogy lássa, milyen messzire tud elmenni, és milyenek lesznek a reakcióm” – magyarázta a videón látottakat a Sky Newsnak Thompson. A producer egy idő után tapogatni is kezdte, de mivel ez az asztal alatt történt, a videón nem látható rendesen. Thompson mindenesetre azt állítja, hogy Weinstein nemcsak a karját simogatta, hanem a lábát is, és a ruhája alá is benyúlt.

A nő arra kérdésre, hogy bátorította-e a producert, azt mondta, csak próbálta kezelni valahogy a helyzetet, és nem akarta, hogy botrányba fulladjon a találkozó.

A megbeszélés végén megegyeztek abban, hogy ismét találkoznak, ezúttal a Tribeca Grand Hotel éttermében. Thompson ezen a ponton úgy hitte, közel vannak a megegyezéshez. Amikor odament, Weinstein felszólította, hogy kövesse, de nem egy irodába, hanem a hotelszobájába mentek. A nő azt állítja, hogy a producer itt megerőszakolta.

Weinstein ügyvédje szerint a videón semmi erőszakos nem történik, mindössze két ember flörtölése látszik.

Harvey Weinsteint csaknem százan vádolták meg szexuális zaklatással, illetve nemi erőszakkal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Radics Gigi "kultúrdiplomáciai úton" képviseli Magyarországot a világ túlfelén

Radics Gigi "kultúrdiplomáciai úton" képviseli Magyarországot a világ túlfelén

Demeter Márta: az adatok nem titkosak, legfeljebb a kormány titkolódzik

Demeter Márta: az adatok nem titkosak, legfeljebb a kormány titkolódzik

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

"Az oktatás működésképtelen lett" - felmondott egy budai iskolaigazató

"Az oktatás működésképtelen lett" - felmondott egy budai iskolaigazató

Ha azt hitte, hogy a külföldön megütött lottónyeremény után nem kell itthon adóznia, van egy rossz hírünk

Ha azt hitte, hogy a külföldön megütött lottónyeremény után nem kell itthon adóznia, van egy rossz hírünk

Kitüntették Beer Miklós váci megyéspüspököt

Kitüntették Beer Miklós váci megyéspüspököt