szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem a szigetország lesz az első állam Ázsiában, ahol törvényes lesz a melegházasság.

Elutasították a tajvaniak népszavazáson az azonos neműek házasságát, így nem a szigetország lesz az első ázsiai ország, ahol törvényes lesz a melegházasság. A tajvaniak három kérdésről kellett döntsenek. Az Amnest International jogvédő szervezet helyi csoportjának elnöke, Annie Haung csalódottságának adott hangot, és arról beszélt, az eredmény visszalépés az emberi jogok terén. De bízik benne, hogy a szeretet és egyenlőség végül győzedelmeskedni fog. A népszavazássra azután került sokr, hogy a tajvani legfelsőbb bíróság 2017 májusában kimondta, alkotmányellenes volt betiltani az azonos neműek házasságát. A kormánynak törvényt kellett volna hoznia az ügyben, de patthelyzet alakult ki, így az népszavazási törvény segítségével próbálták meg rendezni az ügyet a helyi konzervatívok.

(CNN)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Plusz félmilliárdot kapnak egyházi felsőoktatási intézmények

Plusz félmilliárdot kapnak egyházi felsőoktatási intézmények

Így gyorsul a 740 lóerős Audi Q8 – videó

Így gyorsul a 740 lóerős Audi Q8 – videó

Németország újraegyesítését festették meg egy hetedik kerületi tűzfalra

Németország újraegyesítését festették meg egy hetedik kerületi tűzfalra