szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új dokumentumok kerültek a Spiegel birtokába az állítólagos nemi erőszak ügyről.

Az amerikai Kathryn Mayorga azt állítja, hogy Cristiano Ronaldo 2009-ben megerőszakolta őt egy Las Vegas-i szállodában. Ronaldo ezt tagadja, tény viszont, hogy peren kívül nagy összeget fizetett a nőnek azért, hogy a vádakkal ne álljon a nyilvánosság elé.

A Spiegel most egy olyan bizalmas dokumentum létezéséről számolt be, amelyből az a következtetés vonható le, hogy Ronaldo elismerte az ügyvédeinek, hogy a nő kinyilvánított ellenkezése ellenére közösült vele. A német lap birtokába került dokumentumokból az is kiderül, hogy egy egész ügyvédcsapat miképpen próbálta meg elhallgattatni Mayorgát.

Kulcsfontosságúnak tűnik egy 27 oldalas kérdőív, amelyet Ronaldo ügyvédei állítottak össze, hogy képet alkossanak arról, mi történt 2009 júniusában a Las Vegas-i szállodában. A közösülésnek meglehetősen részletes leírását tartalmazza a dokumentum, amelyben Ronaldo elismeri, hogy durva volt a szex, a nő zúzódásokat is szerezhetett, és többször kérte, hogy álljon le. A 2009 szeptemberében készült kérdőívnek pár hónappal később megszületett egy módosított verziója, amelyben Ronaldo más válaszokat adott az ügyvédek kérdéseire, például nem ismerte el, hogy Mayorga többször ellenkezett volna.

Ronaldo szeptember 28-án egy Instagram-videóban nevezte fake newsnak a vádakat. A labdarúgó ügyvédei pedig többször jogi lépésekkel fenyegették meg a Spiegelt. Ronaldo ugyanakkor soha nem élt a lap által neki felkínált lehetőséggel, hogy kommentálja az értesüléseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét

Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala

Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala