szerző:
hvg.hu

23 borászat több mint 110 borát kóstolhatják az érdeklődők január 12-én, szombaton Székesfehérváron az immáron hagyományos évkezdő bormustrán.

A Nagy Fehérvári Bormustra 2016 januárjában nyitotta meg először kapuit, és azóta évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi a borvidékek  találkozóját  Fejér megye székhelyén. A merítés igen széles, a csendes borokon kívül  champagne-okat és cremant-okat is töltenek majd az érdeklődők poharába , és a hazai pincészetek mellett érkeznek kiállítók a határon túlról is.

Fáncsi Viktória a mustra főszervezője  4 évvel ezelőtt még borbártulajdonosként vágott bele a rendezvény létrehozásába. Látva, hogy  míg a fővárosban már egymást érik a színvonalas sétálókóstolók, boros események, addig Székesfehérváron még egyáltalán nincs hasonló. Az eredeti cél a város borkultúrájának felvirágoztatása volt, és a jelek szerint a rendezvény beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az évenkénti januári kóstoló ugyanis az egyik legnépszerűbb boros programmá vált. A borkedvelő közönség  nagy érdeklődéssel várja, hogy milyen újdonságokat hoznak a kiállítók, milyen meglepetésekkel készülnek a szervezők.

©

Mivel Fejér megyében két borvidék is található (hozzájuk tartozik Mór, Pákozd-Sukoró, Etyek és környéke), a Nagy Fehérvári Bormustra mindig a kisebb, környékbeli pincészetekre fókuszál elsősorban, a szervezők ugyanis fontosnak tartják, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a kevésbé ismert termelők számára. Az idén 23 pincészet több mint 110 féle borából válogathatnak a vendégek, a borkorcsolyákról pedig - mint az előző alkalmakkor is - a Hatpöttyös Étterem gondoskodik.

A rendezvényen az alábbi pincészetek kóstoltatják boraikat:  Balla Géza Pincészet, Dominium Pincészet, Borbély Családi Pincészet, Koch Borászat, Babarczi Szőlőbirtok és Pince, Cseri Pincészet, Friday Winery, Geszler Családi Pincészet, (Móri borvidék) Sáfrán Pince, Csóbor Pincészet, Holdvölgy Pincészet, Etyeki Kúria Borgazdaság Winery, Ferdinánd Pincészet, ApróKertek, Csobánci Bormanufaktúra, Nagy Gábor és Társa Kispincészet, Zsirai Pincészet, Geönczeöl Pince, Frittmann Borászat, Nagy & Nagy Borászat – Tapolca, Bella Pince – Sukoró, Csordás és Nagy Pince – Pákozd, Bor és Más Kft.

Az eseményről naprakész tájékoztatás a facebook oldalon 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mérnökökből és fizikai dolgozókból van a legnagyobb hiány

Mérnökökből és fizikai dolgozókból van a legnagyobb hiány

Ajka önkormányzata is elutasította a túlóratörvényt

Ajka önkormányzata is elutasította a túlóratörvényt

Meglepő eredményt hozott, hogy kik tudnak igazán takarékoskodni

Meglepő eredményt hozott, hogy kik tudnak igazán takarékoskodni

Ausztráliában bezzeg olvad az aszfalt az utakon

Ausztráliában bezzeg olvad az aszfalt az utakon

Feledékeny? Akkor díjazni fogja a MasterCard újítását

Feledékeny? Akkor díjazni fogja a MasterCard újítását

Megkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását

Megkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását