szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt MSZP-elnök Tóbiás József és családja tavaly ősszel költözött ki Tenerifére, elsősorban gyermekük betegsége miatt.

A Blikk ír róla, hogy Tóbiás József MSZP-s parlamenti képviselő (amúgy a párt volt elnöke) tavaly ősszel Tenerifére költözött a családjával, ám a politikus nem szakított meg minden szálat Magyarországgal: továbbra is bejár a Parlamentbe, csak most már 5-6 órákat repül ehhez. (A Kanári-szigetekhez tartozó Tenerife ilyen távolságra van Budapesttől.)

A napilap szerint Tóbiásnak jár az 1,38 milliós képviselői tiszteletdíj, ám utazási és lakhatási támogatást a hatalmas távolság ellenére sem kap. Párt- és egyéb tisztséget nem vállalt, de elmondása szerint a képviselői munkáját az ingázással együtt is el tudja látni, illetve az interpellációkat Tenerifén is meg tudja írni.

Tóbiás a kiköltözést gyermeke betegségével magyarázta: a fiú légúti problémákkal küszködött, az orvosok pedig azt javasolták, hogy olyan helyre vigyék, ahol nincs pollen, por és egyéb allergén anyagok.

"A gyerekeimért mindent megteszek, ezért költöztünk ki Tenerifére" – mondta a politikus, aki két-háromhetente repül Budapestre. "Amikor kell, jövök, minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges".

Tóbiás azt is elmondta, hogy odakint lakást bérelnek, ő pedig spanyolul tanul. A Blikk megjegyzi, hogy a bérleti árak Tenerifén nagyjából a budapestivel vannak egy szinten.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a méregdrága BMW M5 CS, a gyártó eddigi legerősebb közúti modellje

Itt a méregdrága BMW M5 CS, a gyártó eddigi legerősebb közúti modellje

Nagy Gábor: Kasszás Jani

Nagy Gábor: Kasszás Jani

Rogán Antal és köre külön kategória lehetne a Szerencsejáték Zrt. cégének támogatási listáján

Rogán Antal és köre külön kategória lehetne a Szerencsejáték Zrt. cégének támogatási listáján