szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Romain Grosjean lendületes érvelése dobta fel a pilóták sajtótájékoztatóját.

Nagyon visszafogottnak (talán kicsit unottnak is) indult, de aztán Romain Grosjeannak köszönhetően kifejezetten közvetlen és élvezetes lett a pilóták szokásos sajtótájékoztatója a Magyar Nagydíj hétvégéjének a sajtónapján.

Grosjean azt próbálta meg elmagyarázni, hogy versenyhelyzetben, 300 km/h felett egy versenyző nem feltétlenül az udvariasság szabályait tartja szem előtt, amikor rádión kommunikál a csapattal, vagy csak hangosan próbálja feldolgozni a történéseket. A Haas francia pilótája utalt arra is, hogy például egy labdarúgómeccsen is elég meredek dolgok hangzanak el a pályán a játék hevében, csak épp ez nem feltétlenül jut el a nézőkhöz, hiszen a labdarúgóknak nem közvetítitik rádión minden mondatát.

Vagyis nincs semmi különös abban, hogy az F1-es pilóták szájából is elhangzik néha egy b…meg. (Ez határozottan kiderült a Netflix F1-es dokumentumfilmjéből is.) Grosjean pedig nem az a versenyző, aki, ha úgy érzi, a helyzet megkívánja, ne támasztaná alá az érveit a gyakorlatban is, úgyhogy a sajtótájékoztatón eleresztett egy b…meget, hogy megértsük: amikor pozícióért harcol, nem fogja egy kérlek, légy szívessel bevezetni a mondatát.

Persze – tette hozzá Grosjean –, ha azt akarjuk, hogy unalmasak legyenek, szívesen kiveszi a mikrofon a sisakból. Reméljük, nem teszi.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!