szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erre bezzeg kiment a rendőrség!

Thornak kalapácsa van, Vasembernek páncélja, Patti Baumgartnernek pedig, hát... hajszárítója.

A montanai nőnek borzasztóan elege lett az úton haladó, felelőtlen sofőrökből. Miután megállapította, hogy a rendőrségnek nincs kapacitása foglalkozni a gyorshajtókkal, úgy döntött, hogy egy hajszárítóval a kezében kiül az út szélére, hogy sebességmérést utánozva ijesszen rá az autósokra – számol be az elképesztő történetről a VT.

Baumgartner a KRTV-nek adott interjújában elmondta: "Az autósok elfelejtenek lassítani, és sokan panaszkodnak, hogy nem tudnak sétálni vagy biciklizni a környéken. Gondolkodtunk, hogy mi lassíthatná le őket egy kicsit..."
Baumgartnenemrég került be az újságokba, miután úgy döntött, hogy a saját kezébe veszi az irányítást.

Ő egy csésze kávéval és egy hajszárítóval vesz részt a pszichológiai hadviselésben.Baumgartner a KRTV-nek adott interjújában elmondta: "az autósok elfelejtenek lassítani, és sokan panaszkodnak, hogy nem tudnak sétálni vagy biciklizni. Gondolkodtunk, hogy mi lassíthatná le őket egy kicsit.

Baumgartner a KRTV-nek adott interjújában elmondta: "az autósok elfelejtenek lassítani, és sokan panaszkodnak, hogy nem tudnak sétálni vagy biciklizni. Gondolkodtunk, hogy mi lassíthatná le őket egy kicsit.

A nő akciója egy helyi rendőr, Noah Pesola figyelmét is felkeltette, aki ahelyett, hogy letartóztatta volna, amiért rendőrnek "tetteti magát", díjazta az ötletet: "Iszonyúan viccesnek tartottam. A sebességtúllépés komoly ügy Montanában, és úgy vélem, ez a hajszárítós ötlet kreatívan hívta fel rá a nagyobb nyilvánosság figyelmét is, anélkül, hogy bárki felidegesítette volna magát rajta."

Pesola a dicséret mellett egy kis kitüntetést is adott Baumgartnernek. "Nem tudtam, hogyan segíthetnék neki, amikor ő ezt a közösség érdekében teszi. Az unokái is a környéken élnek, szóval rájuk is vigyáz. A legjobb, amit ki tudtam találni, hogy adtam neki egy kis kalapot és egy kitűzőt, hogy még hivatalosabbnak tűnjön a "méréseknél" – tette hozzá a rendőr.

Az ötlet egyébként nem Patti Baumgartnertől származik, két évvel ezelőtt egy brit nő került be az újságokba, ahogy hajszárítóval próbálta lelassítani a gyorshajtókat.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kémfotón az izgalmasnak ígérkező új BMW M4 CSL

Kémfotón az izgalmasnak ígérkező új BMW M4 CSL

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Fájdalmas tévhitek övezik az egyik legkellemetlenebb népbetegséget

Fájdalmas tévhitek övezik az egyik legkellemetlenebb népbetegséget